Friss topikok

  • atta65: Mielőtt további sületlenségeket hordanának össze itt néhányan tudatlanságuk okán, jó ha tudják :w... (2014.12.21. 17:02) Fogadjon örökbe turult ön is
  • candy: Nem nagyon nyúlkáltak hozzá. Ha másikat akarsz venni és montit, akkor jobban tudom ajánlani, hogy ... (2011.02.19. 13:23) A zőrület határán
  • andor99: Kedves író / írók! Elnézést a kifejezésért, de ez kurvajó. Nincs is más szó rá. Ezért aztán úgy dö... (2009.11.08. 09:40) Turulmérce, számoljon ön is szélsőséget turulban
  • FreeMan: Ebben az országban minél jobban próbálnak a rasszizmus ellen fellépni, az annál jobban teret hódít... (2009.08.09. 01:04) napi gondolatébresztő a rasszizmus ellen
  • FreeMan: Ez azért lehet, mert a tüntetéseken rengeteg olyan ember vesz részt, aki nem, hogy nem szereti, de... (2009.08.09. 00:50) napi gondolatébresztő xxx

Hanyan vagy?

website counter

Címkék

Propeller

Képtelen természetrajz - A buszsofőr

2008.12.17. 22:57 | candy | 2 komment

Címkék: budapest bkv volán busz magyarázat tömegközlekedés sztrájk sofőr hellókarácsony

Hosszú járművek fura ura
kinek természete néha durva
ó tömegközlekedők istene
a faszunk veled van tele

Basti egyik előző poszthoz varrt kommentje bátorított föl annyira, hogy leírást készítsek ehhez a fajhoz, mely ugyan nincs kihalófélben és nem veszélyeztetett, de mindenképpen megéri, hogy többet tudjunk róla.

Fajtái:
Mobile Volanicus
Mobile BKVicus
Mobile Maszekus

Eme három fajtából számunkra igazából a Volanicus, illetve a BKVicus érdekes, mivel az egyszeri közlekedésre fejet adó ember elsősorban az ő szolgálataikra van rákényszerülve.

Természetes élőhelyei:
Volanicus:
vidéki városok, puszták, autópályák
BKVicus:
egyetlen kicsit nagyobb városunk, Budapest, néha annak környéke, tulajdonképpen a Volanicus háziasított fajtatestvére, kizárólag városokban érzi jól magát, ahol több kisebb, néha táplálékként felhasznált, bár néha rátámadó Automobilicus is él és próbál közlekedni.

Tipikus viselkedések:
Ha Homo Sapienssel kerül viszonyba általában mogorva, kicsit olyan, mintha Gulliver lenne a törpék országában, tulajdonképpen okot ad a többistenhitre, hisz minden buszsofőr egy kisebb istenség, legalábbis a saját szemében. Valószínűleg ebből kifolyólag nincs is neki felelősségérzete, hideg szívvel eteti meg járművét különféle túlkoros Homo Sapiens-el. Másik kedvenc szórakozása a nulla követési távolság hagyása, hogy ezzel is be tudja mutatni mindenkin felülállóságát. A faj egyes megfigyelői szerint olyan paraképességekkel rendelkezik, melyek kizárólag ráfutásos baleset esetén aktiválódnak és felmentik a jogi felelősség alól.
Mobile Volanus-nál még van egy speciális képesség, mely megállóknál érződik leginkább, hisz teremtői kötelezték a megállóban való interakcióra egy olyan lénnyel, mely a táplálkozási piramisban alatta van. Ez a képesség pedig a citromfej és a köznyelvben csak sikkasztásnak nevezett dolog, melyről nem tudunk sokat, mivel akik ezt a titkos utat követik, azok egy bizonyos összeghatár alatt egyből börtönbe mennek, felette pedig négy évente átadják a helyüket másnak, és amúgy sem ők gazdagok, hanem családtagjaik.
A citromfej tulajdonképpen egy erősen eltorzult arckifejezés, mellyel azt akarja tudtára adni a kedves delikvensnek, hogy éppen most jött az Olümposzról, és neki halandók dolgába igazából nem lenne beleszólása.
A sikkasztás néven elhíresült képesség pedig kis papírcetlikkel függ össze, melyek tulajdonképpen tombolának is felfoghatók, az ember csak nyerhet vele, ha van nála olyan. A helyváltoztatás igazi csúcsragadozójának kell feláldozni őket, különben a mesebeli szörny áldozati szűznek néz minket, és feláldoz a saját oltárán.
A Volánusz fajta még ha különösen istennek és sértettnek érzi magát néha fehér rudakat is szokott füstölni a fülkéjében, illetve néha elmegy hivatalos indulási idő után kávézni. De ezek általában olyan parajelenségek, amiket senki nem látott még, esetleg az, aki hidegben várja ezeket a félisteneket.

Egyéb, élőhelyén előforduló lények:
Homo Beszélgetusz:
Ritkán megadatik egy egyszerű porból jött lénynek, hogy megszelidítsen egy ilyen félelmetes ragadozót, mint valamelyik Mobile. Ebben az esetben az akár kezes háziállattá váló entitás megengedi neki, hogy teljesen elfoglalja az első lélegzőnyílását, ezzel sok Homo Sapiensnek gondot okozva. Persze ebből semmit nem vesznek észre, mivel a mobilus teljes mértékig bűvkörébe szokta vonni az illetőt. Ezeket a Sapienseket nevezzük szirénnek, egy ókori mese és a balesetveszély okán.

Homo Homeless:
Elsődleges élőhelye a Mobile mobilus palotája, ami egyben vadászterülete is. Mikor ott van, általában alszik, ha nem, akkor áldozatra les. Ultrahanggal tájékozódik, mint a denevérek, és folyamatosan varázsigét kántál, melyet nem sok ember hallott még, aki el tudná mesélni. Egyszer találkoztam egy olyannal, aki csak félig őrült bele a dologba, és valami apróról kántált folyton. Igen fejlett önvédelmi mechanizmussal rendelkezik, passzív területvédelemhez általában félelmetés szagát használja, mellyel jelöli is vadászmezejét, támadó jelleggel pedig hangjával szokott fellépni, mely a legbátrabb teremtményeket is menekvésre készteti.

Homo Disco:
Csapatos közlekedő, fejlett csoportjai egész félelmetesek tudnak lenni, mivel különféle kemikáliák segítségével szinte félisteni hatalomra tesznek szert. Szerintük. Ha nincsenek nagy tömegben, akkor kemikáliafogyasztásuktól függetlenül ártalmatlanok. Hangjuk igen nagy, általában a gyengébb lényeket megfutamodásra készteti. Rendelkeznek egy speciális miriggyel, mely néha helyváltoztatáskor nyílik ki, s megemésztetlen táplálékot zúdít a körülöttük állókra.

Még elég sok fajta várna taglalásra, de azt hiszem, most ennyi elég belőlük, térjünk át a két nagyragadozóra, melyek ugyan a testméretükhöz képest extrém kis méretű agyukkal vívnak ki tiszteletet, de ők a főnökei az egésznek, néha egészen a Mobile Autobusus szintjén.

Securitus Agyatlanus:
Ő képviseli a fizikai erőt. Kizárólag éjszaka található meg, mikor a Homo Homeless és a Homo Disco fajtákból is a legtöbb található. Szerinte feladata a rend kialakulásának megelőzése, ennek mindenképpen próbál eleget tenni. Nem válogat az eszközökben, viszont bármiféle probléma megoldására a testi erejét használja. Nagyon veszélyes fajta, ajánlott vigyázni vele.

Csekkus Kurvaanyadus:
Mind a Volanus, mind pedig a BKVus vonzáskörzetében megtalálható lény, mely a kis agyú, nagy erejű lények közül beavatást nyert az idézések nagy tudományába és ha nagyobb erejű ellenféllel találkozik, akkor előtte velőtrázó csataordítást hallat, valahogy így: -Akkor rendőrt hívok! Ez után belebeszél varázseszközébe, és ha nem vigyáz a Homo Sapiens, akkor egyszercsak ott terem a környéken egy Ostobus Kékus, aki mindenféle papírból készült dolgokat követel tőle. Érdemes vigyázni velük, roppant veszélyes ellenfelek, még a Mobile Mobilusnak is tudnak parancsolni, aki szavukra leállítja mozgó palotáját. Eljövetelüket tombolajegyek alázatos odanyújtásával lehet megakadályozni.

Ebből is látszik, hogy a Mobile Autobusus elég veszélyes faj, ráadásul Mobile Maszekus nevű fajtájáról nem is tudunk sokat. Védettnek nem védett, viszont befogását nem ajánljuk.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://globalszar.blog.hu/api/trackback/id/tr91828971

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BASTi. · http://basti.blog.hu 2008.12.19. 15:43:02

hehh...eddig még nem voltam múzsa, de ami késik nem múlik..ugyebár :)

A Volanicushoz hozzáfűzném saját megfigyeléseimet:

Az ivaréret kor előtt lévő fiatal Volanicusok viselkedésében - az érett egyedekkel szemben - tapsztalható némi homo sapienes jelleg, amelyet az idő előrehaldtával aztán fokozatosan elvesztenek...
Bár ez alól is akad kivétel. pl az "fiatalos" egyed amelyiket a múltkor hajszál híján lesegfejeztem. Reméljük, hogy csak egy átutazóban lévő kóborló hím volt.

candy · http://wunderbike.postr.hu 2008.12.19. 17:36:06

Darab ideje már szerencsére viszonylag ritkán járok volánnal, de mindig vicces módon seggfejek. Most például tecsóból hazafelé lehúzott egy ötforintossal...adja a visszajárót, ötössel kevesebb, nézek bambán a pénzre, majd rá, semmi reakció, én meg baxott fáradt vtam a reklamációhoz.

Másik nagy kedvenc régebbről:
Kimegyek várni buszra, mert az jó, eltelik két busznyi idő, majd félúton a harmadikhoz betoppan a várva-várt sárga hernyó, megkérdem a vezetőtől, hogy ez most akkor melyik busz, mert számításaim szerint már kellett volna jönnie egy párnak, erre azt mondja, hogy döntsem el, amelyiket akarom.
Ebben az a vicc, hogy Érden, a buszpályaudvartól számított harmadik megállóban lakom. Már addigra összehoztak öt-tíz perc késést. (felsőtől csak két megálló, és onnan vonaton sem kell átmennie. onnan is.)
süti beállítások módosítása