Friss topikok

  • atta65: Mielőtt további sületlenségeket hordanának össze itt néhányan tudatlanságuk okán, jó ha tudják :w... (2014.12.21. 17:02) Fogadjon örökbe turult ön is
  • candy: Nem nagyon nyúlkáltak hozzá. Ha másikat akarsz venni és montit, akkor jobban tudom ajánlani, hogy ... (2011.02.19. 13:23) A zőrület határán
  • andor99: Kedves író / írók! Elnézést a kifejezésért, de ez kurvajó. Nincs is más szó rá. Ezért aztán úgy dö... (2009.11.08. 09:40) Turulmérce, számoljon ön is szélsőséget turulban
  • FreeMan: Ebben az országban minél jobban próbálnak a rasszizmus ellen fellépni, az annál jobban teret hódít... (2009.08.09. 01:04) napi gondolatébresztő a rasszizmus ellen
  • FreeMan: Ez azért lehet, mert a tüntetéseken rengeteg olyan ember vesz részt, aki nem, hogy nem szereti, de... (2009.08.09. 00:50) napi gondolatébresztő xxx

Hanyan vagy?

website counter

Címkék

Propeller

És ismét megmutattuk

2008.02.22. 16:55 | candy | 9 komment

Címkék: rtl parlament dohanyzas szivas



Tegnap néztem volt az RTL Klubon a Házon kívül című műsort, mely ezen csatorna egyik legfogyaszthatóbb terméke. Ebben volt szó arról, hogy kedves politikusaink szeretnék még beljebb tiltani a dohányzást, ha lehet. Ez idáig egy teljesen megszokott akció, a dohányos lassan úgy érezheti magát a huszonegyedik század társadalmában, mint az 1900-as évek eleje-közepe felé a négrusok. Ők nem ülhettek, csak a busz végében, a dohányos meg lassan már otthon sem gyújthat rá. De a csattanó a műsorban az volt, hogy végigmásztak a kevésbe tisztelt házon rejtett kamerával. Illetve ebben se lett volna semmi érdekes, ha azon emberek, kiknek példát kéne mutatniuk, nem dohányoztak volna mindenhol, ahol éppen tudnak, nem pedig a kijelölt helyeken. Ez pedig elgondolkodtató. Bár annak sem mondanám, hanem ordenáré tahóságnak. Ha már olyan szabályokat hoznak, melyek okán az ember nem tud kulturált körülmények között hódolni szenvedélyének, akkor ők is csak menjenek le az utcára, és gyújtsanak rá ott. Az szerintem nem teljesen járja, hogy míg az intézményekből ki akarják tiltani a füstölőket, addig ők a kellemes meleg lobbi pénzből, megvesztegetésként épült mahagóni helyiségben töltik el, mit megkíván a tüdő. Egyébként is kezdenek teljesen irreális követelmények lenni azzal a sok százalékkal szemben, melyek ilyetén élvezetekkel károsítják magukat. Az rendben van, hogy vigyázni kell a nemdohányzókra is, viszont az már kevésbé, hogy a dohányosoknak már élni sem szabad. Azon rendelkezések, melyeket hoznak, nem segítenek elő semmit, a két közeg kulturált együttélését semmiképpen sem. Tradicionálisan dohányos helyeket fosztanak meg alapjellegeiktől, a dohányosokat pedig a rideg állattartás körülményei között tartják. És ráadásul gyűlöletet is szítanak, érdemes csak megnézni a különféle internetes fórumokat, ahol acsarogva esik egymásnak a két tábor. Mondjuk ilyen szempontból a nemdohányzók azok, kik acsarognak főként, jellemezve ezzel a közhangulatot. Akik csak szenvedélybetegeskedni szeretnének csendben szenvednek, és reménykednek, hátha egyszer eljön az ő idejük is, és végre nyugodtan hódolhatnak ennek a kellemes de káros szenvedélynek.

A bejegyzés trackback címe:

https://globalszar.blog.hu/api/trackback/id/tr45350388

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Fikázó · http://zsarufika.blog.hu/ 2008.02.22. 17:14:35

na, ezt meg akartam nézni, de elnyomott a buzgóság :) Azt régóta tudjuk, hogy mindenhol cigiznek, és - úgy általában - leszarják a példamutatást. A cigis blogon van az EU parlamentjéről egy írás, ott megszüntették, majd pár héttel később újra engedélyezték a cigizést a kijelölt helyeken. Ha a magasságos EU képviselők is így állnak hozzá, mit várunk itt, Észak Balkánon????

candy · http://wunderbike.postr.hu 2008.02.22. 17:35:56

Itt az a baj, hogy egyre durvábban elkülönül az a réteg, melyet képviselnek, s mely képvisel. Egyre jobban úgy tűnik, hogy kizárólag önmaguk képviseletére képesek, mindenki másra tesznek olyan magasról, hogy öröm rájuk nézni. Lassan ismét elindulhat egy olyan forradalmi hullám, mely anno elhozta a felvilágosodást, vagy megprólbálta trónfosztani a habsburgokat. Mondjuk itt MO-n az is probléma, hogy csak felsőházunk van.

Cigiző · http://cigi.blog.hu/ 2008.02.22. 23:33:13

Hey, video kint nálam, meg lehet nézi ismét!

flexsnake · http://flexsnake.blog.hu 2008.02.29. 08:23:33

Álatt-tartás? :D Ott fent is csak azt a tendenciát követik amit a nyugat megkíván, helyes, jó meg minden, abban az esetben ha minden formában európáhóz tartozik magyarország.De nem tartozik.Nem tartozik az életszínvonal és a bérek alapján sem mégha eu tagállam is.Lehet setétafrikában is wellneszklubbokat nyitni meg egészséges életmódra nevelni a dárdával vizilókat üldöző napbarnította lakosságot csak nincs értelme.
Itthon sincs értelme olyan dolgokat behozni ami máshol még talán müködhetne de nálunk nem.
Nálunk majdnem fele dohányzik a lakosságnak, ez irtó nagy szám, az ő éárdekeiket nem védi senki.Azért tessék belegondolni hogy mi lenne ha kötelezővé tennék a dohányzást mindenkinek, ugye hogy tiltakozna egy csomo ember, most ennek a fordítottja történik amit lehet akár dohány-rasszizmusnak is nevezni vagy üldöztetésnek.Egyik sem szép dolog.
Tbc betegeket nem állítunk a falhoz és végzünk ki mégha fertőző is és aids betegeket sem szoktunk haláltáborokba zárni, pedig tudjuk hogy veszélyes ha továbbadják.Nem tesszük mert az embert tiszteljük a betegben, de a dohányosban nem.Védjük a nemdohányzókat.Minden olyan helyen ahol zárt térben az előfordulási arányuk nagyobb mint a dohányzóké tiltsák be a dohányzást.Minden olyan helyen ahol hosszú időt tölt az ember legyen jól szellőző higiéniai szempontból is elfogadható dohányzó hely.
Védjük a nemdohányzókat csak éppen ne kezdjünk boszorkányüldözésbe mert annak elég durva következményei lehetnek.Sokmindent elfogad a magyar ember, hagyja hogy szopassák, de ha beidegeli magát képes és csinál egy durva anarhiát aztán lehet pislogni.

Polly · http://pollypolly.blogter.hu 2008.03.05. 17:39:49

Belegondolsz, régen, a rendszerváltás előtt mindenhol lehetett dohányozni, az ötvenes években a HÉV-nek volt dohányzó kocsija is. Akkor nem nyavalygott senki. Mivel akkor sokkal hétköznapibb volt ez a teljesen hétköznapi élvezet, így valószínűleg természetes volt a kulturált dohányzás. Most, hogy már csak elébújva gyújthat rá az ember, vajon honnan, kiről venne jó példát?

candy · http://wunderbike.postr.hu 2008.03.08. 14:51:17

Jó példák nem nagyon vannak, ha vannak is, elbújnak a tömegben. Amúgy meg ez az egész cigis dolog túl van misztifikálva úgy, ahogy van.

flexsnake · http://flexsnake.blog.hu 2008.03.11. 12:20:46

A cigis dolog onantól kezdve zavaró hogy a fejesek eldöntötték hogy zavarónak kell lennie.Ha zavar a füst megértem.Ha zavar nem gyújtok rá.De hogy olyan helyen is zavarjon ahol nem gyujtok rá és nemis vagyok az már sima szarakodás.

Candy · http://globalszar.blog.hu/ 2008.03.11. 18:17:06

Amúgy lehet szólni, ennek elméletileg működnie kéne. Illetve megkérdezni, hogy zavar -e. Ezekre a pofonegyszerű dolgokra nem nagyon gondoil senki...mondjuk Király Lindát tudom idézni ilyen szempontból, "hát magyarok vagyunk, nem?"
süti beállítások módosítása