Friss topikok

  • atta65: Mielőtt további sületlenségeket hordanának össze itt néhányan tudatlanságuk okán, jó ha tudják :w... (2014.12.21. 17:02) Fogadjon örökbe turult ön is
  • candy: Nem nagyon nyúlkáltak hozzá. Ha másikat akarsz venni és montit, akkor jobban tudom ajánlani, hogy ... (2011.02.19. 13:23) A zőrület határán
  • andor99: Kedves író / írók! Elnézést a kifejezésért, de ez kurvajó. Nincs is más szó rá. Ezért aztán úgy dö... (2009.11.08. 09:40) Turulmérce, számoljon ön is szélsőséget turulban
  • FreeMan: Ebben az országban minél jobban próbálnak a rasszizmus ellen fellépni, az annál jobban teret hódít... (2009.08.09. 01:04) napi gondolatébresztő a rasszizmus ellen
  • FreeMan: Ez azért lehet, mert a tüntetéseken rengeteg olyan ember vesz részt, aki nem, hogy nem szereti, de... (2009.08.09. 00:50) napi gondolatébresztő xxx

Hanyan vagy?

website counter

Címkék

Propeller

Dohányzok, baszd meg!

2007.12.27. 21:47 | Kurvaisten | 328 komment


Állat, most olvasgattam egy homáros, illetve egy dohányzomblogos poszt kommentjeit, és megdöbbentett, hogy mennyi paraszt passzívdohányos (nemdohányzó?) ember van. Miután végigtúrtam magam százakárhány beíráson, rájöttem, hogy elég komoly problémáik lehetnek ezeknek az uraknak/hölgyeknek az életben, a dolog leginkább egy átlagos szélsőjobbos zsidózáshoz hasonlítanak, egy átlagos hangnemben írt cikkre, mely nem tükrözi a kereszténység alapelveit. Nem hiszem, hogy napjaink alapvető problémája lenne a dohányzás, sokkal nagyobb gond az, hogy kezdünk éshendögleni, és a 'szegények' és a 'gazdagok' közti vagyoni különbségek csökkennek. Ez ellen a kormányok legalább annyi nem akarnak tenni, mint ahogy a rasszizmus megfékezése ellen sem. Ezért találnak ki mindig újabb és újabb célpontokat maguknak. A dohányos meg ebből a szempontból jó, mivel szenvedélybeteg, szóval addig adóztatható, míg nem szégyellik, illetve nagyrészt jámboran tűr. Főleg, ha elhitetik vele, hogy nincs helye a társadalomban. Márpedig most ippeg ez a party megy. Elég csak megnézni, hogy külföldisztánban miket csinálnak, főleg mondjuk angliában és környékén. Szerencsére a német dohánylobby erős, ott nem nagyon vannak durva szabályozások. Kivétel a kurva drága cigi. De az már kicsit nevetséges, hogy egy kocsmában ne lehessen dohányozni. Vagy az utcán. Vagy mikor egy intézményből cakkundpakk ki vannak tiltva a dohányosok. Senki nem kompromisszumot keres, mindenki egyből habzó szájjal rohan rám egy szenvedély miatt, amin sokat nem lehet változatni. Pedig van sok olyan dolog, ami legalább annyira káros, ilyenek például az autók. Bár őket már lehet mindenki megszokta, pedig milyen jó is, mikor a részecskeszűrővel kevéssé megtemogatótt autóval rohangáló tulok éppen egy buszmegálló előtt érzi úgy, hogy neki most fel kéne gyorsulnia. Legalább annyira káros, mint mikor a cigim füstjét beszívja valaki egy fél percre. Csak az autós az szent, legalábbis kevesebben flémelnek ellene. Ha már ennyi tiltás van, nyugodtan ki lehetne őket tiltani a belvárosokból. Vagy ha nem is kitiltani, drasztikus súlykorlátozásokat bevezetni, mivel mégsem jó az, mikor az ukrán kamionos, vagy a magyar ifás szarrászennyezi az ember levegőjét. Esetleg az 50 kilós anyuci a 20 kilós gyerekét viszi a suvval a szomszéd utcai óvodába. Ja, hogy muszáj autóval járkálni? Akkor ennyi erővel dohányozni is az. Érdekes mondjuk, hogy csak a dohányosok vannak ilyen erővel forszírzva a leszokásra. Csak mivel a leszoktató kúrák is jó pénzt hoznak, valahogy nincsenek túltámogatva. Érdekes módon valahogy nem látom azt a 80%-os adót, amit minden zacskó dohányomból, minden doboz cigarettámból kifizetek állambácsinak. pedig lehetne nagyszerű dolgokra költeni, például:
települések kukásítására:
nagyon sok településen nincsenek utcai kukák, ezáltal kicsit nehéz a helyzete annak, aki el akarja dobni a dekket.
Klubok fustmentesítésére:
igazából senki nem szereti, ha egy helyen vágni leheta füstöt, viszont lényegesen többen szeretnek dohányozni, mint nem. Erre megoldás egy szeparált hely a klubon belül, illetve a jó levegőkeringető rendszer. Ezekre is lehessen állami támogatásokra pályázni, illetve lehetne a dohánygyáraknak is alapot létrehozni erre, mondjuk 'ártalomcsökkentés' címszóval.
Középületekben fedett dohányzók építésére:
Szintén lehetne pályázatokat kiírni munkahelyeken, fontosabb közintézményekben kultúrált dohányzóhelyiségek kialakítására. Egyrészt ahol sokat kell várni, ott jól esik egy cigaretta, másrészt pedig iskolákban például kötelezővé kéne tenni a tizennyolc éven felüliek számára a fedett dohányzóhelyiségek létrehozását.
Preventív, illetve ártalomcsökkentő programokra:
Kéne csinálni egy olyan kategóriát, hogy regisztrált dohányos. Ebben az esetben mondjuk félévente szűrnék bizonyos rákfajtákra, illetve esetleg tanulmányoznák, ha beleegyezik. Lehetne csinálni bentlakó rehabokat dohányosok részére, hisz ez a szenvedély legalább olyan erős kötődést ébreszt használója szervezetében, mint mondjuk a heroin. Szintén fontos lenne a jó prevenció már akár általános iskolától, szakemberek és diákok bevonásával, és nem olyan ostoba jelmondattal, mint pl a 'ciki a cigi'
Ezek segítségével egyrészt a dohányosok körülményei javulnának, másrész a nemdohányosoknak okozott károk is csökkennének. Meg kéne tanulni együtt élni, és elvetni ezt a tipikus SX mentalitást, ami abban nyilvánul meg, hogy az adott dologgal nem élő ember próbálja a földről elkergetni azt, aki él a dologgal. Ezt jól megmondtam, mind1...


· 2 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://globalszar.blog.hu/api/trackback/id/tr51276740

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: coaching programs 2018.02.25. 21:04:59

font warna warni untuk blackberry - Cpi restraints

Trackback: Resulting Balance 2018.02.25. 20:20:21

Hülyíteni a népet: megfontolt, tervszerű adagokban - hacsaknem

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lawrence 2007.12.28. 11:24:37

Nekem csak egy pici részhez van hozzászólásom... a kukás dolog! NINCS KUKA? igy van ok ..ellopják...stb. DE BAZE A LEGKISEBB CSOKIPAPIRT SE DOBOM EL AKKOR SE HA NINCS KUKA! HA KELL 2KILÓ szemetet a következő kukáig cipelek. Mert nem vagyok ennyire tapló hogy eldobjam. PONT. Függetlenül hogy dohányzik vki vagy nem!

0xFFFF 2007.12.28. 11:24:59

peetmaster !

Lehet hogy az, nem tudják eldönteni, bár szerintem is inkább az, mint nem.
De ! Én nem is akarok tőletek semmit, ne téríts ! Én szeretek dohányozni, ezért dohányzom. Tudom milyen káros hatásai vannak, mégis. Adjunk teret egymásnak és kész a béke !

Lui_78 2007.12.28. 11:27:01

X0FFFF,
Teljes mértékben támogatom, ez szerintem mindenki közös érdeke. Már csak azt kellene kitalálni, hogy az antiszociális bunkó dohányosoknak mi legyen a "jutalma" ha nem tartja be a szabályokat. Mert nem a dohányosokkal van bajom, hanem a dohányzó bunkókkal.

0xFFFF 2007.12.28. 11:27:54

Látod max ? Ezért van ellenállás minden téren :)

0xFFFF 2007.12.28. 11:29:53

Lui !

Ugyanaz, mint az antiszociális nemdohányzó bunkóké ! Semmivel sem több vagy kevesebb. A csikk nem rosszabb az aszfalton, mint a taknyos pzs, stb.

Syl 2007.12.28. 11:31:20

A probléma alapvetően az, hogy mi magyarok alapból nem figyelünk a másikra, szemléletváltás nálunk nem megy. A szigoró tiltás meg inkább rosszabb dolgokhoz vezet. Lehet megannyi pályázati pénzt kidobni leszoktató marketingre, ha az emberek egyáltalán nem értik. Talán egy másik generációnak kell felnőnie más szemlélettel, hogy ne olyan stílusban irogasson, mint ahogy te írtál a dohányzás védelmében, de ez vonatkozik az agitáló nem dohányosokra is. Egyetértek, hogy nem árt szabályozni dohányzás-nem dohányzás feltételeit, de a hogyanját nagyon másképp kell megvalósítani ma Magyarországon, mint mondjuk Angliában, Németországban stb.

nosmoke 2007.12.28. 11:31:44

Hát fiam, akárki is vagy, aki ezt a bűzös kis irmányt összehoztad, de ennél nagyobb faszságot ritkán olvasni. Szerintem aki blogírásra vetemedik, tanuljon meg helyesen, algépelés nélkül írni - vagy nézze át bazmeg, és javítsa - meg fejlessze az agyát, hogy legalább fogalmazni tudjon.
Minden buzi blogol már, ez igaz, hát, Te is beálltál a buzik népes táborába. Menj inkább, szedegess csikket, azzal többet segítesz.
"Nem hiszem, hogy napjaink alapvető problémája lenne a dohányzás, sokkal nagyobb gond az, hogy kezdünk éshendögleni, és a 'szegények' és a 'gazdagok' közti vagyoni különbségek csökkennek. Ez ellen a kormányok legalább annyi nem akarnak tenni, mint ahogy a rasszizmus megfékezése ellen sem."
ezen meg akkorát röhögtem... nemcsak óriási logikai hiba van benne, hanem a szórend is tré. Egyes, leülhetsz.

Ja igen, nemdohányzom, és rühellek minden dohányost. Le velük! De előtte baszódjanak meg.

ns

heszusz 2007.12.28. 11:32:21

jó a post, nekem tetszett az egész úgy ahogy van és az is igaz, hogy marhára sok tahó nemdohányos van

gibson 2007.12.28. 11:33:03

"a 'szegények' és a 'gazdagok' közti vagyoni különbségek csökkennek."

nem nőnek inkább? :)

Lui_78 2007.12.28. 11:34:14

X0FFFF
Jogos, részemről peace és egyetértés!

Diff 2007.12.28. 11:34:35

@ Null reference

En nem haborgok, engem ( mar ) baromira nem erdekel a dolog.
En csak leirom azt, ami szerintem a gond. Mostan mindenfele Max Webert meg Bordieu-t meg hasonlokat idezgethetnek ( ha ismernem oket ), de ehelyett csak az jozan paraszti eszemre hallgatok, amikor azt mondom, hogy ilyen erkolcsiseggel itten 50 ev mulva is az lesz, ami most. ( Gy.k : doglodo ipar es gazdasag, tulkoltekezo allam, es a mai 2.5 millio helyett 1.5 millioan fogjak a teljes adomennyiseget kipengetni. ).

Szerintem ez nem alszenteskedes ( ugyanis en sehol sem irtam, hogy minden szabalyt betartok ), hanem egyszeru " tenykozles".

Sajnos igaz : egy tarsadalom mukod(tet)esehez esszeru szabalyok valamint azok betar(ta)tasa kell.

Szerinted ?

Big-B 2007.12.28. 11:39:03

A kedves blogíró nickje sem tükröz túl sok keresztény alapelvet.

ujabb_vendeg 2007.12.28. 11:39:54

Aki cigizik, az cigizzen, engem nem zavar. Szerintem büdös, és ezért nem szeretem. Gondolom, mindenki igy van ezzel, csak baromságokat magyarázunk bele. Ezért egymást kutyázni... :-)

0xFFFF 2007.12.28. 11:40:13

nosmoke ! Én is rühellek, látatlanban is, és megbaszatlak a terry blackkel naívan.

Big-B 2007.12.28. 11:42:00

A cigivel három probléma van:
1. a bagós kifújja a füstjét
2. az eldobott csikkek rendszeres szereplője az utcaképnek
3. M.o. vezeti a rákos megbetegedések listáját

Ha ez nem elég ok arra, hogy komolyabban foglalkozzunk a dologról, akkor mi?

0xFFFF 2007.12.28. 11:43:02

Diff ! Nem hiszem el a tényként elémtárt minden szabályt betartok mondatodat, a többi rendben lenne. Azt pedig azért nem hiszem el, mert nálunk minden szabályra van ellenszabály is, tehát ha az a paragrafust betartod, azonnal a b paragrafusba ütköztél. A morált erősen befolyásolja a szabályozás, ezért élhetőbb tőlünk nyugatabbra minden négyzetméter. A morál a szabályozás nélkül ott is ilyen lenne. A feladat tehát a jó szabályozás, ehhez kéne pár szakember, de olyanok nincsenek a kossuth tér könyékén sem.

tonio 2007.12.28. 11:43:19

Az hogy lehet, hogy a dohányzás évszázadokon keresztül nem jelentett problémát? Morálisan és tudomámyosan ennyit fejlődtünk volna? Ugyan már... Az 1920-as években, egy kellemes délelőtt egy kávéházban, cigivel, pipával, kávéval. Az rosszabb világ volt? Nem ettől jó vagy rosszb az élet. Vigyázat, a végén a lakásokat is figyelik majd, mert onnan is eljut egy kis füst a szomszédba. Ez szarabb világ lesz. Ez most divat, tömeghisztéria. Egyébként legyenek dohányzó helyek és nem-dohányzók. Lehet ezt kultúráltan csinálni és nem biztos, hogy ebben a kérdésben is NY-Európa vagy Amerika a követendő.

nosmoke 2007.12.28. 11:43:49

0xFFFF

hát gyere te tuskó :) baszass. lenne röhögés, amikor szednéd össze a fogaidat, a terry black meg nyalna :) balfasz... csak nem túl sok bejglit ettél, attól pörögsz ennyire, cicám? sztem a következőt ne is edd, hanem gyújts meg, és szíjjad elfele. (vajon van neked anyád?)

Retexis 2007.12.28. 11:46:08

Mi ez a kibaszott hiszti? Magyarországon pont annyira vannak a dohányosok korlátozva mint a bunkó autósok.

csupi 2007.12.28. 11:46:45

A 3-as pont miért érdekel? Haljon meg ha akar. Aki önszántából, fizet azért, hogy kátrányt rakjon a tüdejébe, azzal mit tudsz kezdeni? Hiába magyarázol akármit. Én meg sok sütit eszem sokat, elhizom. Csak azzal kevesebbet ártok másnak. :-)

0xFFFF 2007.12.28. 11:47:06

Big-B !

alkohollal is igaz, csak nagyobbak a számok !

1. az alkesz telehányja a környezetét és televizeli (budapest, te csodás vizeletszagú budapest !)
2. a pisafoltok rendszeres szereplői az utcaképnek, ahogy a részeg garázdák is és a piásüvegek is
3. magyarország alkeszlistán dobogós európában

Mivel itt a számok nagyobbak, a károkozás mértéke nagyobb, akko mi lenne elég ok arra, hogy ne ezzel foglalkozzunk elsőként ?


....szóval precedenciasorrendet kéne felállítani, és a lista mentén haladni okosan. A bagó is rákerülhet eléggé előre a listára, de csak ezen lovagolni olyan, mint a vizitdíjtól várni a hálapénz megszűnését ! Botor dolog, olyan rtl klubos !

Big-B 2007.12.28. 11:47:10

tonio: azokban az időkben az átlagéletkor alacsonyabb volt jóval, így a betegségek kifejlődésére is kevesebb esély volt, mint ahogyan a fejletlen országokban még most is ismeretlen pl. a Archeimer-kór.

A dohányzást valóban kultúrált körülmények közé kéne tenni, amibe beletartozik az is, hogy nem füstölünk bele más képébe, a csikket nem dobjuk el az utcán és tiszteletben tartjuk a nemdohányzók véleményét, kiváltképp a gyermekekét.

0xFFFF 2007.12.28. 11:48:01

Hát hová menjek nosmoke ?

Big-B 2007.12.28. 11:48:45

0xFFFF: az alkoholról, vagy a dohányzásról szól a poszt?

1. dohányosan vezethetsz járművet, alkoholosan nem
2. dohányt fogyaszthatsz közterületen, alkoholt nem
3. cigicsikkeket látok az utcán eldobva, üvegeket nem

0xFFFF 2007.12.28. 11:48:57

Big-B ! Bocs ! alcheimer kór.

Big-B 2007.12.28. 11:50:17

csupi: A dohányos nem azért bagózik, mert meg akar halni. Vagy te ismersz ilyent?

0xFFFF 2007.12.28. 11:50:26

Big-B ! Akkor te rossz szemüveget hordasz. Üveget is látni, pisa és hányástócsákat úgyszintén. Az ittas vezetés magyar népi sport, jobb ha nem is tudod mi megy vidéken ! de budapest sem kivétel. Még mindig ott tartunk, hogy kapaszkodsz egy faágba, pedig a törzse a lényeg.

Big-B 2007.12.28. 11:50:54

0xFFFF: örülök, hogy a többi ponttal egyetértesz :-)

Big-B 2007.12.28. 11:52:23

0xFFFF: igaz, de a törvény bűnteti mindezt, gondolom a törvényi szigort te is elfogadod piaügyben.

De mit szólnál, ha a cigit is ugyanígy szankcionálná az állam? Elvégre - most írtad le - mennyi párhuzam van a két anyag között.

0xFFFF 2007.12.28. 11:53:42

Big-B !

Én is látom a világot, tudom, hogy a dohányosok úgy viselkednek, ahogy a többiek. szarnak a körülöttük lévőkre, eldobálják a vackaikat és a többi. Ergo a gond nem is a cigaretta, hanem valami más, mint azt itt már többen felfedezték.

floorwalker 2007.12.28. 11:54:50

hehe hogy magatokra veszitek a büdösbagós cikiszövegeket :DD miért? :DD

lehet kulturáltan is dohányozni, ezt én is így tettem, buszmegállóban félreállni, figyelni merre száll stb stb

sajnos kb 100 dohányosból talán 8 viselkedik így, ha ez a szám legalább 60 lenne már teljesen más volna a megítélés...
és dohányosként (benne a szenvedélyben) én sem értettem ezeket a dolgokat, de már tisztább a kép és azt kell mondjam, vannak szituk amikor már az ösztönös hányinger kerülget..
szóval egy dolog hinni/gondolni a dohányos létről ezt+azt és más mindkét oldalról látni

a dohányzásra alkalmas helyek meg fognak születni, mindenképpen meg kell adni ezt a dohányosoknak, ha már ezt választják, bár.... nem egészséges, semmi haszna nincsen, ebben bluebunny-nak adok igazat, és ugye az önveszélyes elmebetegeket is védjük...
a kieső adó csúsztatás, nem ebből épül metró v bármi más.. ha feltételezzük h többet hoz mint amenynit eüben elvisz akor sem akkora tétel amit más forrásból ne tudna fedezni az állam, ha holnap minden második trafik bezárna..

peetmaster 2007.12.28. 11:55:09

Egy dohányos MINDIG nekiáll kimagyarázni, hogy "de az alkeszek is", meg mittudomén. Meg toleranciát vár, meg egyenlő elbánást, amikor erről szó sem lehet. Ő van terhére a társadalomnak, nem mi. Mások alkoholizmusától nem leszek májbeteg. Azt a kevés csövest is könnyebb kikerülni, mint a mindenhol jelenlevő füstöt. És ismét: ne nekem kellejn félni a konkrét erőszaktól, amikor a metróban, vonaton stb. figyelmeztetek valakit, hogy helyetelenül cselekszik.
Szerintem ez is a baj egyébként: az ember semmit sem visel rosszabbul, mint ha rábizonyítják, hogy téved/hibázik, és ilyenkor mindent megpróbál, hogy elfedje, kisebbítse, kimagyarázza a hibáját.
0xFFFF, igenis térítek. Szeretném, ha az összes bagós leszokna. Igenis ez az ország egyik legnagyobb problémája: az évi kb, 130.000 főnyi halálozásból mintegy 30.000-ret lehet a dohányzás számlájára írni. Az évi népességfogyás is pont ennyi, tehát ha ez nem lenne, akkor nyugdíjgondok se lennének (olyan súlyosak) pl. (öregedő társadalom esete).
Autóbalesetben 1400-an halnak meg évente...

Big-B 2007.12.28. 11:55:24

Értem én, de a buszmegállóban nem eldobott papírzsepikkel van tele az út széle, hanem cigicsikkel. Erre nem mondhatod azt, hogy szemetelni ősi magyar szokás, mert akkor a csikkelés mégősibb.

0xFFFF 2007.12.28. 11:56:03

Big-B !

Alig várom, hogy tiltsák a munkahelyeken, szórakozóhelyeken, közterületen a dohányzást ! ...ha mellette lesz normális kijelölt dohányzóhely. ellenkező esetben nem változik a gyakorlat, dohányzom, ahol rámjön. A törvényi szigor is rendben van, kell. De természetesen ha azt látom, hogy az ittas vezető megússza, a mobilozva vezető megússza, akkor törekszem én is megúszni és meg is fogom, mert ha az előző kettő megússza, akkor korrupt a végrehajtó szervezet és a korrupcióval élni kell ha van.

0xFFFF 2007.12.28. 11:57:47

Big-B !

Álltam én eleget buszmegállóban, metróban, villamosmegállóban, de még pályaudvaron is ! Van ezekben minden jó, újság, csoki, mogyoró, cigicsikk, brunya, néhol még a széklet is előfordul. Nem a cigi a lényeg, hanem a szemét általános kezelése. Ha a hulladékkal megtanulunk bánni, nem lesz gond a csikkel sem, ugyanis a csikk elem a hulladék halmaz része.

Big-B 2007.12.28. 11:57:53

0xFFFF: értem én, hogy sportot űzöl a szabályok kikerüléséből, nade ezzel még hencegsz is?

0xFFFF 2007.12.28. 12:00:20

peetmaster !

De bizony beteg leszel mások alkoholizmusától, mert az alkohol nem a fogyasztót teszi antiszociálissá kizárólag, hanem a szűkebb környezetét is. Rombolja a családot, újratermeli önmagát, eltérít a normális élettől, a munkától ! A cigi nem. A statisztikád legyen kerek, az alkohol okozta betegek halálozási rátáját is idézd ide.

Ja ! Téríteni ne téríts, a jehova tanúkat is kidobom.

0xFFFF 2007.12.28. 12:01:05

Big-B !

Nem érted, nem űzök sportot. Betartom én mindet,ahogy te és a többi. Így már remélem érthető is.

Big-B 2007.12.28. 12:02:16

"Rombolja a családot, újratermeli önmagát, eltérít a normális élettől, a munkától ! A cigi nem."

Nagy hülyeséget írtál.
1. passzív dohányzás
2. szülői minta
3. dohányzás okozta betegségek miatti kiesés a munkából
4. gyógyszeres és gyógykezelés költségei

önérzet 2007.12.28. 12:03:05

Tekintettel lenni másokra? Tisztelet? Tapintat? Belátás?
Kedves dohányzásért és ellen képmutatók! Ti hol éltek?
Ki van itt tekintettel bárkire is? És mi alapon várja el?

Ez valahogy úgy van, hogy aki tényleg tapintatos, az kussol, mert nincs hozzáfűzni valója. Akár dohányzik, akár iszik, akár két lábon járó egészség, akár autóval közlekedik, akármi.
Mindig csak a selejt háborog. És leírja hatvanmilliárdszorra is ugyanazt a monoton, sablon véleményt és különlegesnek érzi magát és kicsit boldog is talán, hogy végre megmondta.

De soha életében nem volt tekintettel másokra.

peco 2007.12.28. 12:05:29

nezzetek meg es tanuljatok meg egyutt elni...
www.southparkzone.com/episodes/713/Butt-Out.html

0xFFFF 2007.12.28. 12:07:47

Ez nem igaz önérzet ! Bizony le kell írni, el kell mondani az álláspontodat, százszor vagy ezerszer is ! Nem mindegy hogy.

Big-B !

Jó, ebben kicsit meghátrálok, mert van benne igazság. :)

menőmanó 2007.12.28. 12:12:09

17 éves koromtól 43 éves koromig dohányoztam. Sokat szívtam, kb. napi 40 szálat. Társaságban, kávéhoz, munka közben gondolkodást serentendő, a feszültség levezetésére... Jó volt.
Aztán jött a nem dohányzók védelméről szóló törvény, meg az áremelések.
Beköszöntött az eldugodd hideg sarokban, büdös, fűtetlen mellékhelyiségben a röhögő trágár takarítónők között való dohányzás "kultúrája". Mindenhonnan fröcsögtek rám, a bűnös dohányosra, miközben röhögve adóztattak, befizetett adómat pedig ellopták, zuschlagosították, stb. Emellett autóztam is: benzinadó, parkolóautomatatömködés, bírságolás, stb., ami ezzel jár.
Döntöttem.
Nem leszek az Állam megalázott, megrugdosott, megbélyegzett, kiközösített fejőstehene!
Egy reggel felkeltem és többé nem gyújtottam rá. Ennek már két és fél éve. Eladtam az autómat. BKV-val közlekedem.
Szigorúan mindig és elvből jegy és bérlet nélkül. Mert hátralévő életemig előre kifizettem az árát. Sokszorosan. Nem kell a duma, hogy kinek a nyakán lógok, az én nyakamon lóg az egész maffiaállam. (Ha jön az ellenőr, azonnal, szó nélkül fizetem a helyszíni bírságot és utazom tovább. Ilyen évente 2-3 alkalommal fordul elő.)
A fenti intézkedések bevezetését követően komoly többlet jelentkezett a házipénztárban. Ebből kárpótolom magam ruhával, cipővel, nem gond taxit hívni, ha szükséges.
A jövedelmem után még így is durván sokat adózom, amit lenyúlhatnak, amivel senki nem számol el, hogy hova kölötte.
A következő intézkedésem az lesz, hogy elmegyek ebből az országból.
De addig is javasolom minden dohányosnak, hogy tegye meg a szükséges intézkedéseket. Le lehet szokni. Segítség nélkül, pusztán a düh erejével.
A bunkó nemdohányzók pedig kinyalhatják, Állam ácsival egyetemben!

floorwalker 2007.12.28. 12:12:11

önérzet, én speciel igyekszem tekintettel lenni másokra, mivel ez volna az értelmes, erkölcsös emberi, társadalmi együttélés alapja... nem mellesleg a demokráciáé..

never say never

floorwalker 2007.12.28. 12:14:50

dögöljön meg mnden nemdohányos és dohányos meg még a szomszéd tehene is! XD

0xFFFF 2007.12.28. 12:17:44

KSH:

"A vizsgálatból kiderül az is: a felnőttek 27 százalékát kitevő dohányosok naponta átlagosan 17 szál cigarettát szívnak el. A legtöbb nikotinfüggő 45-59 év közötti, budapesti férfi, míg e szokás kevésbé elterjedt a községekben. A kistelepüléseken a megkérdezettek 61 százaléka saját bevallása szerint még sosem gyújtott rá."

"A vizsgálatba bevont harmadik egészségkárosító cikk, a drog fogyasztása még jellemzőbben városi sajátosság. A fővárosi érettségizettek négy, a 18-29 évesek hat százaléka vallotta magát kábítószer-élvezőnek. Az összes drogfogyasztó kétharmada a fiatalok közül kerül ki, körükben a marihuána, az LSD és a hasis a legnépszerűbb kábítószer."

"Magyarországon jelenleg is az alkohol a legnépszerűbb "drog". Saját bevallása szerint a felnőttek 69 százaléka fogyaszt kisebb-nagyobb rendszerességgel szeszes italt. A
rendszeres alkoholfogyasztók aránya átlag feletti az alacsony iskolázottságúak körében, a diplomások inkább alkalmi ivók."

Ez utóbbihoz hozzátenném, hogy diplomások és alacsonyabb iskolai végzettségűek között is forgolódok, lévén a munkahelyeimen diplomások között vagyok, de falun élek, ahol az ilyesmi nem annyira jellemző. A diplomások zugivók, nem alkalmi italosok és be nem vallanák a világ minden pénzéért sem. A stat itt erősen csalhat.

Janó 2007.12.28. 12:26:06

Ez az! Nyomjátok még, jól szórakozom. :-)

önérzet 2007.12.28. 12:27:24

Ó! Tudom én, hogy mindenki mindig mindenkire tekintettel van. Azok az emberek kint az utcán, a postán, a boltokban, az életben meg persze mindig mások. Mindig más bunkó. Ez teljesen természetes, le sem kellett volna írni.

Mert míg a sorban állsz, mindig lesz egy dohányos, egy büdös, egy buzi, egy hülye kurva, egy sírós gyerekes, egy részeg, vagy tolakodó, morcos, morgó, hangosan lamentáló, idegesítő, irrítálló embertársad. Mindig tolakodni fog valaki a buszon, villamoson, rossz kölnije lesz, büdös hónalja, eszik, iszik, alszik, baszik, hozzád ér, rádnéz, fuxa van, meg ilyesmi, aki zavar téged. Azok meg hazamennek és azt mondják, ma volt a buszon egy kötekedő bunkó, aki beszólt nekem. És büdös volt, vagy bunkó, vagy tolakodott, vagy túl magas/alacsony/kövér/sovány volt. És biztos cigizett is, de ránézésre tuti pedofil.

Ez az a bizonyos tapintat?

csupi 2007.12.28. 12:31:49

Big-B: "A dohányos nem azért bagózik, mert meg akar halni. Vagy te ismersz ilyent?"

Persze, persze, nem akar. De nyilván tudja, hogy ezzel rásegit. De ő azért se! :-)

Gerzson 2007.12.28. 12:33:21

No, családtagom is sérthetetlennek hitte magát, 14 éves kora óta dohányzott és lassan 3 éve él megnyirbált tüdővel.... Gondoljatok bele, mekkora stresszt okozott a bizonytalanság, a vizsgálatok eredményeire várás, a jelenleg is tartó rendszeres kontroll, mekkora költsége van egy olyan vizsgálatnak, amit csak pl. Debrecenben lehet elvégezni stb.....

Szóval 80% adó meg miért pont a dohányosok......

Egyetek csokit, cukrot... szétmegy a fogatok, elhíztok - - - ja, hogy az nem jó, mert azt mindenki látja, nem úgy, mint a tüdőrákot?

Kedvenc egyetemi tanárom is pár hónap alatt hagyott itt minket, épp tavaly karácsonykor.....

Szóval nem éri meg.....

Nekem sem sikerült rábeszéléssel elhagyatni a káros szenvedélyét, de valahogy az operáció után átlátta 20 évnyi szenvedésem (ti. láncdohányos szülők mellett felnőni)

dozsgyuri 2007.12.28. 12:33:32

Az lesz igazán vicces, mikor bevezetik, hogy minden nyilvános helyen tilos a dohányzás (és ez inkább hónapok mint évek kérdése). És még az sem fog menni, hogy kurva nagy betűkkel kiírom, hogy ez egy dohányzó kocsma, akinek nem tetszik ne jöjjön be. Na ez felfoghatatlan. Amúgy most is van egy csomó hely, ahol nem csak egy helység nemdohányzó, hanem az egész kocsma (kocsma, persze :D), el is kerülöm őket. Az, hogy miért sokkal több most a dohányzó kocsma, az könnyen magyarázható a fogyasztási szokásokkal. Ennyi. Ha kurva sok emberet zavarna a dohányzás, több nemdohányzó hely lenne. Nem hiszek abban, hogy két okos (fasiszta faszfej) dönti el, hogyan működjön egy társadalom.
De visszatérve a legfontosabbhoz. Az, hogy egy darab szórakozóhely sem lesz, ahol lehet cigizni, az semmivel nem védhető. Valamelyik rendkívül okos komment írta, hogy ha egy rendezvényen nem lehet dohányozni és valaki dohányzik, akkor az ne menjen oda. Bravó! Nagy meglátás. És fordítva?

kurvaisten · http://globalszar.blog.hu 2007.12.28. 13:02:54

Huh, eleg meglepo mennyisegu komment. Szoval eltekintve a mondandom negativ reszetol, igazabol inkabb a toleranciat kero dologra szeretnem felhivni a kedves antik figyelmet. Szoval ha mar idiota szabalyozasokat vezetnek be, akkor kompenzaljak a masik oldalon azzal, hogy elhetove teszik a dohanyosletet. Foleg, mivel az allam szemeben tulajdonkeppen a dohanyos meg mindig pozitivabb, mint a nemdohanyos, plane ha atjon a maganbiztositos dolog. vagyoni kulonbsegcsokkenes elirtam, sajnalom. Bar a szegenyebb nepretegek realkeresete csokken. Elsosorban az a baj, hogy alig van valami parbeszed, nem ugy all hozza a nemdohanyos a dohanyoshoz ahogy kene. Foleg, hogy itt nem 1-2%-rol beszelunk, hanem 30-40%-rol, ami egyre no. Mellesleg a nikotin is okozhat fizikai elvonasi tuneteket.De a lelki is eppen eleg durva. Amugy szerintem az autozas elegge ideillett, mivel meg az ember lakasaba is bemegy a fustje. Probaljon meg valaki kimenni automentes helyre egy evre, es akkor meg tudja erezni a csucsforgalamt, foleg azt, mikor nem lat at az erzsebet hidon budarolo pestre. Mellesleg tomegkozlekedest nem szennyezek, ha nyiregyen vagyok akkor csak bicikli, ha me gbp akkor tomeg. Jogositvany meg auto nincs, ha nagyon szeretnem lenne, de nem erzem nagy szukseget a dolognak. Igy legalabb karmaszempontbol egalban vagyok : ) Amugy ha mavbacsi ippeg ugy gondolja, hogy jo otlet telerakni nemdohanyosokkal az ic dohanyzo reszet, akkor meg szoktam kerdezni, hogy ragyujthatok -e. Sőt az esetek nagy reszeben igy teszek, meg dohanyzohelyisegekben is. Amugy meg lojunk bele mindenkit a dunaba, es akkor mindenki nyugodt lesz.

Diff 2007.12.28. 13:18:05

@ Null reference

Nos, en legalabbis ugy latom, hogy nem igaz, hogy NyEu-ban az embereket a szabalyozas teszi torvenytisztelove.
Peldanak okadek, amikor egy NyEu-i kollegamnak elmondtam, hogy M.o-n divatban van, hogy egyesek 2-3 db jogositvannyal rendelkeznek, hogy ha az egyiket elveszi a rendor gyorshajtas miatt, akkor mondhassa, hogy " Van maasiik",
nos ekkor a kedves kollega nagyra meredt kek szemekkel, ertetlenkedve megkerdezte, hogy :" De hat az torvenyellenes, nem ? "
En eloszor azt hittem, hogy cinikusan gunyolodik. Ket-harom masodpercbe kerult, amig rajottem, hogy dehogy is gunyolodik. Halal komolyan beszel, es tenyleg nem erti.

Mint ahogy egy masik pelda. amig meg volt dohanyzo kocsi a vonaton, addig egyszer ( hely hijjan ) egy olyanba kellett ulnom. semmi gond, kinyitottam az ablakot. Mire egy nagyokos dohanyos elkezdett pampogni, hogy miert nyitom ki az ablakot, ha nem tetszik hogy dohanyoznak menjek mashova, stb.
erre fel eppen a tobbi ( dohanyzo ) utastars vedett meg), hogy igaz hogy lehet dohanyozni, de az ablakot is ki lehet nyitni, hiszen ha nem lehetne, akkor le lenne zarva.

ja igen : annak az orszagnak, amirol beszelek, 23 KEUR/kapita a GDP-je ... ugy latszik, a szabalytisztelet meg a gazdasagi fejlettseg ( legalabbis empirikus szinten ) megis csak + korrelaciot mutat.

( Ja igen : ott meroben szokatlan lenne az itt tapasztalt hangnem : hogy egymast buzinak, kocsognek stb. minositgessek az emberek. Pedig ide internet hozzaferessel rendelkezo emberek irnak, nem pedig putrisciganyok. Na de mindegy, ez is offtopic, nem tartozik a temahoz. lehalabbis szigoruan veve )

kurvaisten · http://globalszar.blog.hu 2007.12.28. 13:20:24

Meg egy kis hozzateves: pl. debrecenben a sikk nevu amugy ritkaszar helyen nem lehet dohanyozni a koncertreszen, ennek kovetkezteben a jelenlevo kb. 100 emberbol 20 an neztek a koncerteket, a tobbiek mind ki voltak szorulva egy kis helyisegbe, ahol viszont lehetett. Ha az ember elmegy valahova vallalja, hogy fustos lesz. Amugy erre irtam is viszonylagos megoldasi javaslatot, szerintem ezen az uton lehet haladni. Amugy meg aki tbvel jon, az meg hagyja abba, kicsit unalmas a dolog. Igy is tobbet fizet a dohanyos. Illetve akkor megemelhetnek mindenki jarulekat 10%-al, mindenkinel lehetne olyan kockazati tenyezot talalni, ami alapjan ezt meg lehetne tenni. Kocsmanal meg telleg valszeg ez lenne, hogy minden dohanyos abba az egybe menne, ahol meg lehet cigizni. Nemetes dolgot akkor mar rosszul tudom, mikor en voltam kinnt, akkor meg lehetett a McDonalds ban is dohanyozni. Amugy az egy legteres dolgot en sem tudom ajanlani, legszebb dolog az a nyiregyi plazabn van, ahol a foldszint kozepen van egy kavezo jellegu hely, ahol mindenki bagozik, es az ilyen jellegu fustot en sem szivesen szivom. Amugy meg se a munkaltatonak, se a tbnek nem jo, ha en megfazom, mivel egy dohanyos lassabban gyogyul es akkor a tb a sajat kormanyzatanak koszonheti a kiadast, amit elszenved a miattuk bekovetkezett betegsegemmel.

Diff 2007.12.28. 13:24:37

@ kurvaisten.
1. Gratulalok az unnephez illo nicknevedhez. Igen eredeti es rendkivul talalo.
2. Sajnos te is elkoveted azt a hibat, hogy egyik teves es karos gyakorlatot ( dohanyzas ) egy masikkal ( autozas ) legitimalsz. Masok mar kifejtettek neked a szuksegessegrol szolo meset, de ezt a logikai keptelenseget ( ha az egyik rossz dolgot szabad, AKKOR a masikat is szabad ) meg nem boncolgattak itten.
3. Szerintem senki nem lenne ingerlekeny, ha nem kellene dohanyfustot szagolnia ha nem muszaj/nem akar. Ugyanis epeszu ember nem idegesiti magat feleslegesen olyanon, ami nem gond. Ergo : igen sokan kenytelenek mas dohanyfustjet szagolni, ugy, hogy nem tudnak odebb allni fustmentes teruletre.
4. Az is teves, hogy a dohanyosok emberi jogait a nem dohanyosok emberi jogaival allitod szembe. Ugyanis a nem dohanyzo senki egeszseget nem karositja, mig a dohanyosra ez nem igaz.
es ugye, a liberalizmus legfobbb tetele, hogy mindenki szabadsaga addig terjed, ameddig ...

Kéjenci 2007.12.28. 13:30:36

Mindenkinek joga van a tiszta levegőhöz! Kedves nem dohányzók, mit tettetek a levegőtisztaság érdekében a bagósok baszogatásán kívül?
Várom a felsorolást!

ctrl 2007.12.28. 13:31:31

az, hogy vannak olyan homo sapiensnek magukat tartó egyedek akik imádják magukat mérgezni, már ez is vmi ősi román szokás lehet , mivel az jajj de jó hogy nosza basszunk ki a szervezetünkkel de az meg egyenesen az evolúció mellékága, hogy ezzel még másokat is mérgeznek,sőt korlátoznak!
a hab a tortán amikor keresik a kifogásokat, terelnek, másról kezdenek el ugatni, de fel nem vállalnák azt, hogy igen, imádom roncsolni a tüdőhólyagocskáimat, nem tudom vagy nem akarom felfogni ,hogy ez szétkúrja az egészségemet és elnézést kérek, mások jelenlétében nem fogom ezt tenni mert bár magammal kibaszok de másokal tenni ezt nincs jogom.
Ehelyett jön a mocskolódás, közekedéssel való összevetés, adóterhekről való ugatás, szánalmas lény az ember, az biztos.

Freechild 2007.12.28. 13:35:32

Kedves Cigis

Ha sok adó folyik be belőle, akkor az már csak jó lehet... Akkor mehet a kábszer is, csak jol adoztassuk meg. Ha már demagogiát emlitettél ez se volt rossz.

Majd jusson eszedbe ez az érvelés akkor is amikor a doki bejelenti hogy rákod van és sajnos nem pénzkérdés a gyogyulás...

Kurvaisten · http://globalszar.blog.hu/ 2007.12.28. 13:41:10

Momentan a dohanyos lehet akkor az evolucio miatt dohanyzik, es megprobal megmergezni minel tobb egyszeri embert, hogy aztan az o fajtaja maradjon fenn es uralja a foldet. Az meg azert szinten durva, hogy ennyire agaltok a passziv dohanyzas ellen. Ugye evi 2k ember hal meg 'miatta' (bar ezt nem tudom mivel bizonyitottak) jelentkezzen az az ember, aki mar meghalt miatta. Tobbek kozott azert jon a kozlekedessel valo dobalozas, mivel gondolom nem elvbol szeretnetek megoldani a dohanyosok lehtez valo ragaszkodasanak problemajat, akokr valszeg a szag miatt. Vagy legalabbis ez mindenkinek a fo utokartyaja. Viszont az autos alkalmasint jobban szennyezi a tudodet, mint a dohanyos.Mondjuk az autos lehet radhajtana az autojavel, mig a dohanyos kisebb kart tudna okozni. De ha mar itt fanatikus jolevegohaverral van tele az egesz vilag, akkor miert nem mentek kicsit mondjuk a totalcarra es kulditek oket is a kurva annyukba, hogy miert almodnak v8rol meg v12rol, mikor az szennyez. MEllesleg nagyreszt izesitett dohanyokat szivok, amiknek nincs olyan buzuk mint a normalaknak. Amugy a nemdohanyosok valszeg ajtoletepessel kuzdenek a jo levegoert.

Freechild 2007.12.28. 13:43:58

@ ctrl

Nekem is fura, hogy valaki arra büszke, hogy direkt mérgezi magát és még jogai is vannak. Az állatvilágban igen hamar kipusztul az ilyen egyed, sőt még a nyájat is gyengiti. Nincs is ilyen a természetben. Az emberek között is csak a társadalom miatt lehetséges ez.

Vicces azonban hogy egy füstölgő rudacska mire tudja kényszeriteni a "nagy és értelmes" embereket. Kis helyeken nyomorognak, idegbetegek lesznek ha nem jutnak hozzá, kivetkőznek magukból ha éppen akkor nem tud rágyujtani... Annyira szánalmas. Kár hogy ilyenkor nem látják magukat.

mxplanet 2007.12.28. 13:48:46

a kábszert támogatom én is.

ctrl 2007.12.28. 14:00:05

Istenem, hogy jön már ide az autó meg a közlekedés?
A vendéglőben a szomszédos asztalnál autó pöfög vagy egy faszkalap?
A vonaton a nemdohányzó kocsiban sem az autó kipufogó füstjét szívom hanem a faszkalapét.
HA kint vagyok a forgalomban, nem tudok védekezni a káros anyagok ellen, de az ellen igen ha az öntudatos homo erectus mellettem gyújt rá és még neki áll feljebb ha megkérem ,hogy menjen arrébb vagy dobja el.
Igen, joga van arra ,hogy dohányozzon, de ahhoz nincs ,hogy ezzel nekem diszkonfort érzetet okozzon és sértse az egészségemet!
Aki ezt nem érti meg, nem fogja fel, nos az beszél folyamatosan a közlekedés miatt felszabaduló káros anyagokról,szeszes italok,kábítószerek okozta traumákról. Leszarom hogy vki piázik, ne vezessen és ne okádjon le ha bebaszott!
De a dohányos se pöffentsen a pofámba mintha csak ő és a bűzrudacskája létezne az univerzumban!

jaya bachan 2007.12.28. 14:00:08

én nem félek, hogy beteg leszek a füsttől, bármitől bármikor beteg lehetek. egyszerűen csak gyűlölöm a szagát, meg azt, hogy percek (másodpercek) alatt beleivódik a ruhámba, és akkor napokig szagolom, vagy amíg ki nem mosom, az meg idő, pénz, és kopik a ruhám.

olyat kéne bevezetni, hogy ha cigiszagot érzek, akkor egy bűz sprét (vagy illatosat, szinte mindegy) az irányba fújok, és röhögök a reakciókon. most csak írom, nem szólok be senkinek, hizsen törvényes sajnos (még). de ha én csavarnám ki az orrodat napi sokszor, a szofisztikált (és egyáltalán nem beszédes) nicknevedet szórnád rám irl ugyanannyiszor.

Kurvaisten · http://globalszar.blog.hu/ 2007.12.28. 14:16:52

Valszeg ha autoban ulsz akkor az orromat facsarod ippeg. De majd a legkozelebb allok a pirosnal, akkor majd leszallok a biciklirol es szolok, hogy lecci oltsd el az autdat, mert az orrom ala buzol...vagy befujok az ablakon gazsprevel...telleg, a dohanyosokat akartok fujkalni, akkor milyen alapon erzitek jobbnak magatokat?

Lui_78 2007.12.28. 14:30:46

Végig kell menni a Westenden. Az egész komplexum nem dohányzó. Nézzétek meg mennyi paraszt szívja alul középen a kávézóknál a cigit. Ha beülne a fal mellé a kávéházba, leszarnám. De kint ülnek szó szerint 10 centire azoktól akik vásárolnak és nagy élvezettel büszkén szarnak mindenre és mindenkire. Ezekkel kellene csinálni valamit.

mxplanet 2007.12.28. 14:35:31

hívd meg őket egy teára

Lui_78 2007.12.28. 14:38:14

oké, de cukor nélkül szaharinnal, el ne hízzanak:)

ctrl 2007.12.28. 14:43:58

HA vagyok akkora barom ,hogy a forgalomban kerékpározom akkor az az ÉN választásom ,hogy az ezzel járó egészségügyi ártalmaknak kiteszem magamat.
HA egy ganajtúró az utcán ,vagy egy vendéglátóipari egységben rágyújt és mellettem pöfékel az NEM az én választásom.

közlekedés--nem elismerni hanem hárítani a hibákat nem vall sikeres jellemre lol

BlueBunny · http://bluebunny.freeblog.hu 2007.12.28. 14:50:13

0xFFFF: "BlueBunny fiam ! Apád, na az buzi volt. Amíg élt. Az eredményt meg a tükörben nézheted, pedig nem is dohányzott. "

1. A fiadnak szólítasz, utána elmeséled, hogy az apám buzi.
Na, én is pont ezt mondtam, 0xFFFF-apu: hogy egy ócska buzi vagy.

2. Fiad nehezen lehetek, legfeljebb a lányod.

3. Én tényleg buzi vagyok, de én legalább nem titkolom :)

mxplanet 2007.12.28. 15:00:21

ha leszbi vagy és szép szőke akkor vár a barátnőm bunny;DDD

Lui_78 2007.12.28. 15:04:29

mxplanet,
Nem nyújtasz eleget vagy mi?:)

BlueBunny · http://bluebunny.freeblog.hu 2007.12.28. 15:10:00

mxplanet 2007.12.28. 15:00:21:
"ha leszbi vagy és szép szőke akkor vár a barátnőm bunny;DDD "

Barna vagyok és ronda :) , de azért csókoltatom a barátnődet :)

mxplanet 2007.12.28. 15:25:02

Lui! "sajnos" vannak neki néha ilyen igényei. amit persze "nagy duzzogva" fogadok el és veszek részt benne;)

bunny!
how sad:(

mxplanet 2007.12.28. 15:26:58

jah de persze mi cigizünk és spanglizunk is közben..
kövezzetek meg

Kéjenci 2007.12.28. 15:39:18

Jelentkezzen aki azért halt meg ,mert én rágyújtottam a közelében!

mxplanet 2007.12.28. 15:42:43

minnél többen gyújtsanak rá körülöttem, így megspórolom a cigire a pénzt

Kéjenci 2007.12.28. 16:13:19

Tegyétek lehetővé a kultúrált dohányzást(mert ez most nem az) és mi is lehetővé tesszük a kultúrált nemdohányzást. Van valakinek ellenvetése?

jaya bachan 2007.12.28. 16:17:38

Kéjenci
néhány évtizede - hogy is fejezted ki magad? - "nincs lehetővé téve a kultúrált dohányzás".

volt rá 500 évetek, hogy kiéljétek. most mi jövünk. szép lassan előtérbe kerülnek az emberi jogok.

menőmanó 2007.12.28. 16:20:40

Én leszoktam a dohányzásról, de azt tapasztaltam, hogy ebben az országban még a jó é helyes intézkedéseket is csak türelmetlenül képesek végrehajani az emberek.
A nemdohányzók - akik alkalmasint más dologgal esetleg sokkal több kárt okoznak a környezetüknek, vagy a tb-kasszának - üdvözülten szidják-okolják a dohányosokat. Mert olyan jó mást szapulni.
Miközben az autósok telepöfögik a várost, mások veszélyes hulladékot gyömöszölnek a háztartási szemétbe, vagy éppen penetráns mosószereket és vegyszereket juttatnak a csatornába, zajonganak, tilosban parkolnak, gyorshajtanak, stb., stb...
Itt arról szól a közélet, hogy kipécéznek egy-egy réteget, a lakájmédia megadja rá a kilövési engedélyt és attól kezdve azt lehet ütni-verni, szapulni, ócsárolni.
Gusztutalan intoleráns táradalom.

menőmanó 2007.12.28. 16:24:31

Kéjenci igazad van. Azért, mert most a dohányzásellenesség a divatőrület, azért nem kellene alagsori budi melletti hideg sarokba küldeni dohányozni az embereket.

jaya bachan 2007.12.28. 16:27:15

dzsongyuri
"Valamelyik rendkívül okos komment írta, hogy ha egy rendezvényen nem lehet dohányozni és valaki dohányzik, akkor az ne menjen oda. Bravó! Nagy meglátás. És fordítva? "

hihetetlen szűklátókörűség. ha egy ilyen rendezvényen (mozi, 2 órás filmek, színház, 1 órás felvonások stb) nem lehet cigizni, akkor akire rátör a görcs (úgy kell neki), az kimegy, mintha pisilne. de ha 300 emberből akár csak a negyede cigizne, na jó, a fele, akkor folyamatos lenne a bűz és a füst, aki ki akarja védeni, pénzét otthagyva hazamegy.

na, érted már?

Kéjenci 2007.12.28. 16:28:51

Hogy a fenébe lehet, hogy 500 év alatt nem pusztult ki az összes dohányos? Ezt nem értem!

jaya bachan 2007.12.28. 16:32:28

menőmanó
ilyenkor az szokott eszembe jutni, hogy az emberek többsége, legalábbis akik engem körülvesznek, nem markolna meg egy csigát/békát, csótányt, pókot, hernyót, hogy kiebrudalja a szobájából, vagy mittudomén, inkább szökken egyet, vagy sikoltozva behívja inkább a házmestert is. és még puszit is adnék nekik, mert el sem tudom képzelni, hogy valaki undorodik tőlük.

te dohányoztál sokáig, én egy percig sem. neked ez valaha élvezet volt, luxus, kellemes percek. nekem tömény szenvedés, amióta az eszemet tudom. a wc-nek is ajtaja van, a kakát le lehet húzni, a békák, bogarak ki vannak zárva a lakásból. miért nem lehet bűzmentes környezetet teremteni - vagy ha már sikerült, hála a törvényeknek, miért kell fikázni, vele engem is, hogy ilyen finnyás (?) vagyok?

Kéjenci 2007.12.28. 16:43:25

Utálom, hogy másodrendű állampolgárt akarnak fabrikálni belőlem. Másnak is van rossz szokása bőven ami így-vagy úgy mérgezi az életemet, mégsem verem a nyálam. Hagyjanak engem békén! Valóban csak egy hülye kampány az egész a birka nép meg eszi mint a cukrot.:(((

Lui_78 2007.12.28. 16:51:11

Kéjenci,
Igazad van. Nem is zavar senkit. Itt mindenki fizetett ellenzéki. Igazából zavarna is ha nem szívhatnám szarrá magam füstből hétvégente. A ruháimba is csomagolok mindig egy csomót, hogy élvezhessem otthon is.
Csukd be szemed, légy boldog:)

Kéjenci 2007.12.28. 17:04:48

15 évignem dohányoztam, mindig meg tudtam teremteni azt a helyzetet, hogy ne kelljen más füstjét szívnom, ha nem akarom. A buszmegállóban a nemdohányzó is arrébb mehet 2 lépéssel ( ha a dohányosnak nincs annyi esze)és már nem rá száll a füst. Ez ilyen egyszerű, nem kell könnyesre sírni a fórumokat, nem kell törvényeket követelni, nem kell a dologból nagyobb ügyet kreálni, mint amekkora valójában.

Freechild 2007.12.28. 17:08:07

Kurvaisten

Én is naponta bringázok. Azt én választottam és viselem a következmányeit.

Az autó jelen állás szerint nem minősül káros szenvedélynek. a büze mellett rengeteg hasznos funkcioval bir. A ciginek mi a hasznossága???

mxplanet 2007.12.28. 19:42:55

a cigi pl hasznos lehet ha az ejakulációdat még húzni akarod.
folytassam?

nosmoke 2007.12.28. 21:48:28

"A nemdohányzók - akik alkalmasint más dologgal esetleg sokkal több kárt okoznak a környezetüknek, vagy a tb-kasszának - üdvözülten szidják-okolják a dohányosokat. Mert olyan jó mást szapulni."

Miért, Te paraszt, a dohányosok nem járnak autóval, meg ilyesmi? Álljon már meg a menet!
Egyébként ha mellettem rágyújtanál, és rámfújnád a füstöt először szépen szólnék, hogy lépj odébb aztán ha nem, jönne a saller, elhiheted. Ha me éppen velem van a kisfiam, és rá is megy, akkor végképp...

Az alapeset az, hogy az ember nemdohányzik. A füst zavarja azt, aki nem dohányzik. Ergo, dohányos kuss, és takarodj oda, ahol ki van neked jelöve, ha nincs, akkor meg nyomd el.

mxplanet 2007.12.29. 09:26:00

nosmoke!

amit nem tiltanak,azt szabad!
ez az alapeset;)

Sánta Kántor · http://nincskegyelem.blog.hu 2007.12.29. 12:16:28

Tudtátok? A nemdohányzó férfiak 96 %-a korai magömlésben szenved.
A nemdohányzó nők 98 %-ának még nem volt vaginális orgazmusa.
Rettenetes.

ctrl 2007.12.29. 13:03:11

érdekes,hogy a dohányzók a korai magömlésről írnak folyamatosan
MI lehet ennek az oka?
Miért foglalkoztatja őket folyamatosan a korai magömlés?
érdekes

mxplanet 2007.12.29. 13:32:24

nálam a koari magömlés a 45 percnél kezdődik
érdekes

Sánta Kántor · http://nincskegyelem.blog.hu 2007.12.29. 13:35:47

Csak figyelmeztetni szeretnének a nemdohányzók egészségi állapotára.
Ebből is látszik, hogy törődnek veletek (a korai magömlésben szenvedő nemdohányzók ugyanis nem csak hogy nem teljes értékű tagjai a társadalomnak, de hamarabb is kopaszodnak, ami téves kisebbrendűségi érzéseket kelt bennük).
Azért ne hagyd figyelmen kívül, gyármekem, a vaginális orgazmust sem, melynek hiánya jelentős probléma a rendszeresen és az alkalmilag nemdohányzó nők körében egyaránt.
Ebből is kitűnik, hogy nagyobb hangsúlyt kellene fektetni a nemdohányzás megelőzésére.

Maldini3 2007.12.29. 13:36:37

Akkor ilyen logika szerint ha egy családban apa-anya dohányzik, akkor a gyerek éljen a teraszon, mert a többség cigizik akkor neki kuss van, nyelje a füstöt és örüljön h egyáltalán meleg helyen van. Nem így működik! Azt nem bírják a kedves dohányzók felfogni h a dohányzás nem jog! Jogotok van mérgezni magatokat, de egy másik embert már nem! Mert nem fizettek ti be annyi adót, hiába is veritek a nyálatokat, ami a ti ellátásotokra/ illetve azoknak az emberekére elég lenne akik nem cigiznek mégis a ti füstötöket nyeli akaratuk ellenére! Mert attól h nyelik elhihetitek nem akarják, de én sem fogok a törzshelyemről leszokni a bagósok miatt, hanem szépen megkérem őket h menjenek 5-10-rel messzebb ha bagózni akarnak mert engem idgesít!
Egy barcikai disco-ban nem lehet dohányozni csak a teraszon (télen jó hideg van ott... vicces látni a miniszoknyás csajokat/ izompólós srácokat, ahogy dideregnek de azért szívják), egy gyerek bennt akart rágyújtani a kidobó ki is verte a cigit a szájából! A helynek megéri az x milliós állami támogatás,h ők a megye egyetlen tisztán nemdohányzó helye!!!

ctrl 2007.12.29. 16:30:46

nem igaz
a dohányosoknak egy bajuk van
ha már magukat mérgezik akkor nincsenek tekintettel másokra sem és ehhez önigazolásokat is keresnek amivel hűen prezentálják a dohányzás okozta érszükület agyi defeketusait

régen menő volt dohányozni
ma már ciki

Sánta Kántor · http://nincskegyelem.blog.hu 2007.12.29. 16:56:42

"Aki nem dohányzik, soha föl nem foghatja, a kínáló lelkében minő lesújtó benyomást kelt a kijelentése: 'köszönöm, nem dohányzom', bármilyen hanghordozással mondja is. És nem ok nélkül. Én ösztönösen bizalmatlan vagyok azzal, aki nem dohányzik, s messzire elkerülöm. Általában gyér személyiségű emberek, gyakran elkeserítően gyakorlatiasak, képtelenek akár a magányra, akár az igazi szívélyességre. Jobb esetekben a nemdohányzás vétkes szenvedélyéhez intim pszichikai sérülések járulnak, az ilyenfajta abnormalitással járó érzelmek minden káros hatásával egyetemben: vagyis mindenekelőtt a mélabús természet paranoiája vagy a hiszteroid alkatok izgágasága. Ezekben az esetekben inkább szánnivaló a szerencsétlen, mintsem iszonytató, és nem kerülnünk kell őt, hanem megkísérelnünk fokozatosan és szeretetteljesen átnevelni."
Massimo Bontempelli

ehh (törölt) 2007.12.29. 18:15:17

A tökéletes végszó:) Köszönöm:) Na, rá is gyújtok akkor:)

T.Imi 2007.12.31. 21:44:03

Elösször is köszönöm Menőmanónak hogy köztünk van és megosztotta \\\"dühét\\\":) többek között arról szeretnék beszélni hogy 34 éves vagyok és 15 éves korom óta dohányzom. Néha azért mert kávét iszom néha mert szomórú vok és néha csak azért mert a Szilárd barátommal jó elszívni ketten egy cigit és csak ketten dumálni a dolgainkról. Tehát ha boldog vok, ha szomorú vok, ha iszom, és ha szeretkeztem:) elszívok egy cigit. Bár tisztában vagyok hogy amit teszem nem egészséges, a házamban nem dohányzom a gyerekeim miatt. DE ha egyszer egy évben elmegyek a barátaimmal biliárdozni akkor senki ne mondja nekem hogy a sör és a biliárd és a társaságban ne dohányozzak vagy menjek ki egy hideg 2*2-es helységbe dohányozni . Mi vagyok én kutya??? Ugyan olyan ember vagyok mint aki nem dohányzik és ha nem tetszik neki hogy dohányzom menjen el Ő egy szeparált helységbe vagy oxigén sátorba :) vagy ahová akar.Vagy ahová gondolom:) Bár a Szilárd barátom leszokott, és én is rajta vagyok a szeren de a véleményem akkor is ez.
süti beállítások módosítása