Friss topikok

  • atta65: Mielőtt további sületlenségeket hordanának össze itt néhányan tudatlanságuk okán, jó ha tudják :w... (2014.12.21. 17:02) Fogadjon örökbe turult ön is
  • candy: Nem nagyon nyúlkáltak hozzá. Ha másikat akarsz venni és montit, akkor jobban tudom ajánlani, hogy ... (2011.02.19. 13:23) A zőrület határán
  • andor99: Kedves író / írók! Elnézést a kifejezésért, de ez kurvajó. Nincs is más szó rá. Ezért aztán úgy dö... (2009.11.08. 09:40) Turulmérce, számoljon ön is szélsőséget turulban
  • FreeMan: Ebben az országban minél jobban próbálnak a rasszizmus ellen fellépni, az annál jobban teret hódít... (2009.08.09. 01:04) napi gondolatébresztő a rasszizmus ellen
  • FreeMan: Ez azért lehet, mert a tüntetéseken rengeteg olyan ember vesz részt, aki nem, hogy nem szereti, de... (2009.08.09. 00:50) napi gondolatébresztő xxx

Hanyan vagy?

website counter

Címkék

Propeller

Cigánypecsenye

2009.02.01. 19:54 | candy | 7 komment

Címkék: bűnözés tesco cigány miskolc sarkad rasszizmus albert pásztor

Mostanában erősen rájár a rúd kedvenc nemzeti kisebbségeinkre. Persze itt lehet gondolkozni mindenféle háttértörténeteken, de ami mindenféle spekuláció nélkül is lejön, az az, hogy az elmúlt pár napban olyan médiafigyelmet kaptak, mint az olimpia, a kutyatámadások és a barátok közt szereplői együttvéve.

Bár ha már a kutyatámadásokat felhozom, nagyjából hasonló folyamat figyelhető meg itt is. Abban az esetben volt egy durva eset, mely felhúzta magával az összes többit is. Akkor pár hétig, vagy egy hónapig a kutyák voltak a celebek. Most a cigányok. Mármint eddig is volt egy pár cigány, akiről folyton cikkeztek, de az a bulvármédia volt, amit nem szabad összetéveszteni az újságokkal, újságírással. Mint ahogy a Bangó vagy a Gáspár családot sem az emberekkel.

A jelenlegi történet nagyjából január 29-én kezdődött, mikor valaki jól felmérte, hogy kaukázusi gyerek nem szívesen ül cigány mellé. Mondjuk ez esetben megkérdezhették volna a cigányt is, hogy ő ül -e szívesen magyar mellé. Meg empirikus módszerekkel megnézhették volna a kiinduló okokat is, például a szagot, vagy ilyeneket. Tipikus bulvárrá terített ügy lett így a végén, kitaláltunk hülye kérdéseket, arra kaptunk hülye válaszokat, azt' kitettük őket az ablakba party. Lehet rasszistázni meg antirasszistázni, elkezdődhet a szokott faszverés.

Aztán jött a már két napja tartó csámcsogást előidéző Miskolcos-rendőrkapitányos vicc, melyben el lett mondva, hogy közterületen nagyrészt cigányok bűnöznek, magyar az inkább bankot rabol. Ebből aztán lett közéleti botrány, leváltás, felváltás, szétváltás, átváltás csak azért nem, mert nem stabil nemzeti valutánk. De Pásztor Albert nagyjából úgy járt, mint a denevér Ozzie Osborne kezében. Vagy legalábbis úgy tűnt. Most lassan kezd kiderülni, hogy Igazából ő lesz Ozzie, és Draskovics Tibor pedig a denevér. De sose lehet tudni.

Mellesleg utaztam néhány miskolci ismerőssel hazafelé, és ők tulajdonképpen elmondták, hogy arrafelé a rendőr még a gyanús szempillarezgetésre is üt. De nehéz lehet ilyen instabil főnök alatt dolgozni, akár meg is értem őket, Miskolc meg amúgy is furcsa hely, szóval oda gyakran úgysem fogok menni. Talán az eset tanulsága annyi, hogy már bűnesetre és elkövetőre sem lehet lebontani, hogy kik meg mit követnek el. Bár én úgy gondolom, hogy biztos fehér terhesanyák húznak le embereket közterületen, mert enniük kell egy kis tejszínhabos heringet, uborkasalátával.

Emellett még jött egy hír a sarkadi tecsó bezárásáról, mely szintén annak lehet köszönhető, mert kicsit elbarnult. És közbe tényleg létezhet is, mivel ha lebontanánk (nem lehet, mert még a végén kirúgnak bloghuról), akkor ismét érdekes összefüggések jönnének ki.

Mi a konklúzió?
A cigány lop, a magyar rasszistának neveli a gyerekét. Illetve a magyar is lop, de csak bankot rabol. Illetve a cigányok közt is van rasszista. Illetve...Illetve...Illetve...mindenki szarik bele mindenbe, és hibáztatja a másikat. És látá, hogy ez jó. Draskovics Tibor fejét meg lehet leharapja az árpádsávos Ozzie. Ilyenkor szoktam volt mondani, hogy 'ez egy ilyen világ'

Kronológiát amúgy primitív módszerrel indexről vettem, lehet csekkolni.

 


Nagyobb térképre váltás

A bejegyzés trackback címe:

https://globalszar.blog.hu/api/trackback/id/tr46916721

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Slanger · http://tudtad.blog.hu 2009.02.01. 20:19:41

Jól megmondtad a frankót. tök totál igazad van. zsír

candy · http://wunderbike.postr.hu 2009.02.01. 20:33:07

THX, amúgy blogodat felvettem fídbe : )

Tom Bobb · http://tombobb.blog.hu 2009.02.02. 23:55:07

Csatlakozom. Örülök neki, mikor azt látom, hogy más is kinyitja a száját, és meg meri mondani, amit meg kell mondani! Bár szerettem volna elolvasni, mit gondolsz a sarkadi Tesco-történetről...

Kirúgnak a BLOG.HU-ról? Tükrözzél, és mindenkinek írd meg a tükrözésedet! Illetve legyen több BLOG.HU-s oldalad, ahová RÖGTÖN a kirúgást követően felrakhatod a jegyzeteidet, cikkeidet!

Te tudod. Jó munkát továbbra is!

candy · http://wunderbike.postr.hu 2009.02.03. 00:20:04

@Tom Bobb: Blog.hu egy érdekes eset, párat már fejtegettem ezen a blogon is...van saját domain, néha a költözés ötlete sem esik távol tőlem...a címlapos mézesmadzagban már nem hiszem.

Sarkad érdekes szitu, inkább borsod környékére tettem volna a hír alapján. Valami nagy szar van a palacsintában, érdekes, hogy a budaörsi, vagy a nyíregyi tecsóban ezeket a dolgokat meg tudják oldani. Nem hiába nem zárt be még tecsó...valami ott el van baszva. Lehet nem az védi őket, aki kéne.

BASTi. · http://basti.blog.hu 2009.02.05. 18:09:36

szetm a captain bilit akart borítani...de csak olaj volt a tűzre, amitől mindkét gyogyós banda vonyításba kezdett

candy · http://wunderbike.postr.hu 2009.02.05. 19:23:53

@BASTi: Csak a szokásos nap...de annyit elért, hogy mostmár mindenki sokkal bátrabb, ha ki kell nyilatkoztatni...

idosb · http://valodi.blog.hu 2009.04.20. 13:56:50

Emberek ma reggel hallgatom a rádiót, s taglalni kezdi a honi bűnözés statisztikáját az elmult évre vetítve, melynek zárószavaként megjegyzi, hogy Borsod és Szabolcs a leg problémásabb. Tessék mondani, hogy, hogy s miért s úgy egyáltalán!
süti beállítások módosítása