Friss topikok

  • atta65: Mielőtt további sületlenségeket hordanának össze itt néhányan tudatlanságuk okán, jó ha tudják :w... (2014.12.21. 17:02) Fogadjon örökbe turult ön is
  • candy: Nem nagyon nyúlkáltak hozzá. Ha másikat akarsz venni és montit, akkor jobban tudom ajánlani, hogy ... (2011.02.19. 13:23) A zőrület határán
  • andor99: Kedves író / írók! Elnézést a kifejezésért, de ez kurvajó. Nincs is más szó rá. Ezért aztán úgy dö... (2009.11.08. 09:40) Turulmérce, számoljon ön is szélsőséget turulban
  • FreeMan: Ebben az országban minél jobban próbálnak a rasszizmus ellen fellépni, az annál jobban teret hódít... (2009.08.09. 01:04) napi gondolatébresztő a rasszizmus ellen
  • FreeMan: Ez azért lehet, mert a tüntetéseken rengeteg olyan ember vesz részt, aki nem, hogy nem szereti, de... (2009.08.09. 00:50) napi gondolatébresztő xxx

Hanyan vagy?

website counter

Címkék

Propeller

Hallgatói notebook

2008.09.13. 12:50 | candy | Szólj hozzá!

Címkék: kritika laptop felsooktatas főiskola nyíregyi főiskola anyazas olcsólaptop nyf

Még a nyár folyamán érkezett egy érdekes mail mindenki kedvenc neptunjára, miben arról volt szó, hogy szeretnének roppant kedvezményesen laptophoz juttatni pár felsőoktatásban résztvevő diákot. Az elején felcsillant a szemem, hogy juhéé, a nagygép, a kis szerver, meg a p990 mellé újabb technikai eszköz beszerzését fontolgathatom, mivel úgy gondoltam, hogy a nagyon olcsó az számomra is megfizethető lesz, mondjuk olyan 40-50k...nos, nem így történt. Miután megláttam a kérdőívet, megdöbbenve konstatáltam, hogy a legalja a nagyon olcsóságnak 90k...akkor még nevettem, és beírtam megjegyzésbe, hogy én mennyit képzelek.

Aztán mostanában jött még egy üzenet, méghozzá ez:

Szia!

Használd ki, hogy diák vagy... 

Ki ne akarná az új iskolai évet egy új notebookkal kezdeni, amely nem csak nagyon kedvezõ, diákbarát áron vásárolható meg nálunk, hanem természetszerûleg jár vele megannyi kedvezmény és kiváltság. 

A Hallgatói Önkormányzat segítségével a nyár folyamán részletes felmérést végeztünk több intézményben is azért, hogy kiderítsük, van-e igénye a diákoknak kedvezményes áron jó minõségû notebookot vásárolni, hiszen a notebook nem luxuscikk, hanem életünket meghatározó használati eszköz. 

A kezdeményezésnek nagyon jó visszhangja volt a diákok körében. A hallgatóság igényeit szem elõtt tartva, a felméréseket kiértékelve egy objektív képet kaptunk arról, hogy mik a valós elvárásai egy mai modern diáknak. Ezeknek az elvárásoknak eleget téve próbáltuk kialakítani kínálatunkat, aminek legfõbb célja a hallgatóközpontúság, a diákbarát, szolid árak és a megbízható minõség. 

Ha érdekel ez a remek lehetõség, látogass el honlapunkra (www.hallgatoinotebook.hu) és iratkozz fel hírlevelünkre, hogy mindig friss és aktuális információt kaphass termékeinkrõl, törzsvásárlói akcióinkról.

Üdv

Itt ismét elkezdtem örülni, hogy hűhamikurvajó, lesz olcsó laptop, tudok majd normálisan jegyzetelni, nem kell órán a telefon kis qwerty billentyűzetét nyomkodni. De aztán jól megtudtam, hogy rózsaszín álmaim mind hiábavalók voltak.

Ugyanis minden termék az adott honlapon 'kissé' magasabbról indul, mint ami szerintem egy átlag főiskolásnak a mindennapi használati tárgyat jelenti. Bár itt magamból indulok ki, de szerintem egy régi celeronos laptop nem nagyon ér 80-100 ezer forintot. Vagy esetleg érhet valakinek, de a sarki élelmiszerboltban is meg tudja venni ennyiért, nem kell ahhoz hínnye de szuper akciósan megvenni. De azért szemelgetek egy kicsit, nézzük csak, mennyibe kerül a honlapon, és mennyibe kerül árukeresőn a legolcsóbb ajánlat, esetleg ha találok akciót, azt is odaírom.

Ugyan kicsit luxuscikk, de nézzük az:

 

Asus EEE701-et, négy gigával és XP-vel. Igaz, hogy a 701 kis kijelzője miatt szinte semmire sem használható, de ezt megtoldották a kis celeron procival, úgyhogy sebessége sem nagyon elég semmire. 

Hallgatoinotebook:           Árukereső:
62.990huf                         61.620

És eee pc901, garral, prohardver:
64.990

Asus F5RL-AP203
Hallgatoi:                      Árukereső:
125.900                         125.350

Depo.hu
125.352

 

Toshiba Satellite Pro A300-1BP
Hallgatoi:                     Árukereső:
175.900                         184.790

Depo.hu
178.788

Szóval ha az ember nem dob ki az ablakon 100k-t, márpedig, ha azt vesszük alapul, hogy nem tesz ilyet egy szegény főiskolás, akkor körbenéz. És ha körbenéz, akkor lehet rádöbben, hogy a nagy akcióval maximum egy pár olyan zsebet töm meg, melyet nem biztos, hogy érdemes. Bár ha majd 200k-t költ laptopra, és pont toshibát akar venni, akkor lehet az év ajánlatát fogta ki. De az én véleményem továbbra is marad annyi, hogy a számítógépház nevű cégnek sikerült a lehető legolcsóbban a lehető legtöbb diákhoz szólnia. És ehhez valószínűleg nagyon sokan nagyon jó arcot is vágnak.

Szóval a biztonság kedvéért összefoglalom még egyszer:

A probléma számomra abban leledzik, hogy azt mondják, "ja, haver szarjunk spanyolviaszt", úgy gondolták, majd jóárasítják az amúgy kurva drága laptopokat, hogy a szegény diák is hozzájusson. Na e helyett:

Az egyékbént tipikus vidéki (magyarul drága) szamitogephaz.hu -s árakhoz képest leviszik a cuccok árát 5-10%-kal. A kedvezményes kártyát nem nézem, egyszerűen nem jelent semmit, hogy olyan szolgáltatásokat kínálnak olcsón, amiket nem veszek igénybe. Viszont még így is meglepően drága marad, ráadásul nagyrészt kifutó készletes celeronos gépek vannak. Ha szegény diákot veszem alapul, akkor nem fog évente laptopot venni, a Vistát meg nem merem elképzelni CelM meg giga ram mellett, valszeg nem egy öröm.

Szóval grat a szamitogephaznak, sikerült olcsón egy készletsöprést végrehajtaniuk, ráadásul a messiás szerepében is tetszeleghetnek. Kicsit hasonló a sulinet programhoz, melyben a kétszeres áron vett alkatrész felét le lehetett írni adóból. Már aki keresett annyit, hogy adózzon.

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://globalszar.blog.hu/api/trackback/id/tr89660959

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása