Friss topikok

  • atta65: Mielőtt további sületlenségeket hordanának össze itt néhányan tudatlanságuk okán, jó ha tudják :w... (2014.12.21. 17:02) Fogadjon örökbe turult ön is
  • candy: Nem nagyon nyúlkáltak hozzá. Ha másikat akarsz venni és montit, akkor jobban tudom ajánlani, hogy ... (2011.02.19. 13:23) A zőrület határán
  • andor99: Kedves író / írók! Elnézést a kifejezésért, de ez kurvajó. Nincs is más szó rá. Ezért aztán úgy dö... (2009.11.08. 09:40) Turulmérce, számoljon ön is szélsőséget turulban
  • FreeMan: Ebben az országban minél jobban próbálnak a rasszizmus ellen fellépni, az annál jobban teret hódít... (2009.08.09. 01:04) napi gondolatébresztő a rasszizmus ellen
  • FreeMan: Ez azért lehet, mert a tüntetéseken rengeteg olyan ember vesz részt, aki nem, hogy nem szereti, de... (2009.08.09. 00:50) napi gondolatébresztő xxx

Hanyan vagy?

website counter

Címkék

Propeller

Melegen rosszabb?

2008.01.09. 18:43 | ehh (törölt) | 9 komment

Címkék: homoszexualitás tolerancia diszkrimináció

A minap volt szerencsém belekeveredni egy homoszexualitásról szóló vitába. Az alapkérdés így hangzott: ha a pedofília szexuális aberráció, a homoszexualitás miért nem az? Nos, a fiatalember akinek sikerült csodálatos módon megszülnie ezt a kérdést, a témáról nem sokat tud, ám a körkérdés rengeteg embert vonzott, amiből később gyilkos, vérre menő vita alakult ki.

Már a kérdés sem helytálló, hiszen mint tudjuk – remélem -, a homoszexualitás nem aberráció, hanem orientáció. Az ember nemi identitása 3 éves korára már eldől. Sokan egyből támadtak, voltak akik úgy gondolják, hogy a melegeket, a különböző etnikumhoz tartozóakat, és – nálam itt borult ki a bili -, a balkezeseket is össze kellene gyűjteni, és elvinni egy lakatlan szigetre, hogy ne akadályozzák a „normális” emberek életét. Számomra már az sem oké, ha valaki bántja a melegeket, hiszen nem tehetnek nemi hovatartozásukról, és senkinek sincs joga bírálni a másik embert. Márquez írja le ezt a legszebben Búcsúlevelében: "egy embernek csak akkor van joga lenézni a másikra, amikor segítenie kell neki felállni."

De a balkezeseket belekeverni ebbe már nagyon erős túlzás.

Mindenki jött a Pride-dal, ami ugye a meleg felvonulás volt, sokan azt mondják, őket nem zavarja a „másság”, csak ne kelljen az utcán látnia két csókolózó férfit. Nos, szerintem a Pride semmivel sem irritálóbb összejövetel, mint például a Budapest Parádé, vagy egyéb szánalmas dolgok. Egyébként: mindenki azért tekinti személyes sértésnek, ha egy meleg párt lát az utcán, mert hozzá van szokva, hogy hetero párok vannak mindenhol. Minden padon, buszmegállóban hetero párok csókolóznak, kézen fogva andalognak, ésatöbbi. Ugyanúgy, ahogy a melegekhez, a hetero párokhoz sincs köze senkinek. Ennyi erővel az egész Földet ki kellene irtani, hiszen mindenki tartozik valahová, ami a másiknak úgysem fog tetszeni. Én nem ítélem el a melegeket, sőt. Szerintem mindenkinek fel kellene fognia azt, hogy ez nem aberráció, nem betegség, hanem hovatartozás, ami nem szándékos, és mivel nem betegség, nem gyógyítható, ezáltal nem másítható meg. Az már más dolog, ha valaki direkt, polgárpukkasztás gyanánt csókolózik azonos nemű párjával az utcán, de szerintem a helyükben én is ezt tenném. Az emberek 99 százalékának fogalma sincs arról, milyen érzés lehet ennyire kirekesztettnek lenni egy társadalmon belül, és ez a kirekesztettség csökkenti az élethez való jogaikat is tulajdonképpen. Ja, igen. Jog. Valaki például ezekben a csodálatos kommentekben megpendítette azt is, hogy szerinte a melegeknek csak azért vannak még jogaik – már amennyi van nekik -, mert mindenki, akinek van akár egy kis beleszólása is a törvényhozásba, és jogalkotásba, egytől egyig mind meleg.

Fel sem tudom fogni, hogy lehet az emberek többsége ennyire korlátolt, és homofób. Nos, igen. A pedofília betegség. A klausztrofóbia betegség. A homofóbiáról sem nyilatkoznék másként.

A bejegyzés trackback címe:

https://globalszar.blog.hu/api/trackback/id/tr74291210

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

jordán negatív 2008.01.11. 10:19:49

A legbetegebbek a buzeráns zsidó bloggerek.

nonCredam 2008.01.22. 14:49:32

Ez a Márquez idézet überfaßa!

krisz 2008.01.22. 17:42:34

kicsit offtopic, de fontos tudni: Márquez soha nem írt búcsúlevelet! Pláne nem ilyet...
"Marquezt saját bevallása szerint az bántotta leginkább, hogy ismerősei elhitték, valóban ő alkotta ezt az általa szégyenletesen gyengének ítélt költeményt"

www.urbanlegends.hu/2005/04/10/garcia-marquez-hoax-magyarul/

ehh (törölt) 2008.01.23. 16:45:30

jaja, én is pont tegnap olvastam vhol a cikket, hogy nem ő írta, de azért jó volt az övének tudni:) szép gondolat ettől függetlenül:) de köszi, hogy szóltál, és a témáról is sikerült véleményt alkotnod:) hova sorolod magad?:)

goethe 2008.02.04. 14:18:18

Nekem a melegekről a véleményem jóídesapám szavait idézi: semmi bajom velük, csak se előttem se utánam :D
Amúgy meg ez a fajta társadalmi kirekesztettség s jogaiktól való megfosztottság apokaliptikus leírása kissé túlzó. Mert Darwin ide, Darwin oda jobban hiszek a(z) (r)evolúcióban, mint az egyház szavaiban, s ha nem is betegség de zsákutca. Ez a "bajom van valamivel" felfogás is csak addig objektív, míg nem atrocitálja egy buzi, egy náci, egy zsidó, egy feminim, egy ufó, egy proli, vagy egy ütvefúró az ember idegpályáit. Ergo azzal a homival semmi gond aki a 4 fal közt csinálja, de azt ne mond hogy az a fajta deklaráció, amit évenként tolnak hogy felvonulgatnak normális, olyan zászlók alatt, h ők "MÁSOK". Akkor anyám is más, mert szerencsétlen 30 éve gürizik, mégse villong a 19 éves marketingigazgatók ellen, h mihogymi. Szeretném én is azt hinni, h a liberalizmus definíciója nem az utóbbi szűk 200 év történelmében merül ki, mert akkor az "egész világ kiírthatná egymást" mondatod csak utópia marad.

az Elisabeth c. musical egyik sorál zárnám mondani valóm: "Más miért más mint más?"

flexsnake · http://flexsnake.blog.hu 2008.02.05. 18:24:55

Tipikus megnyilvánulás: ,,nekem semmi bajom velük csak ne nyilvánosan..."
Nyilvánosan fekszenek a hajléktalanok a padon, nyilvánosan smárol egy hetero pár a buszon, ezt mind nyilvánosan!kizárolag a homofóbokat zavarják a buzik.Akit nem érdekel a felvonulás az nem megy ki rá.Ott volt a budapestparádé ami a love parádéból alakult ki és eredetileg a ratyik felvonulása, akit nem érdekelt az nem ment ki rá.Ez ilyen egyszerü.Ha a rendőrség engedélyt ad egy felvonulásra mert az nem ütközik törvénybe nem akadályoz forgalmat vagy valami, akkor az lehet akár kistermelők traktoros felvonulása vagy a kultursakkör karavánja de lehet ratyifelvonulás is.Nincs jelentősége.Jelentőséget az tulajdonit neki aki képtelen az európai beilleszkedésre aki nem tudja tolerálni a másik embert az ilyen pedig a szomszédját is legszivesebben felgyujtaná mert az meg tul közel lakik hozzá.
Meg kellene végre érteni hogy nem egyedül lakunk, van egy csomo olyan emvber akik furák nemis kicsit de ugyanugy jogaik vannak mert ugyanugy emberek mint mi.Vagyis ha ők nem dobálnak minket hobbiból akkor miért kell őket dobálni?
Ja tudom, mert unatkoznak agyilag meg hülyék ahoz hogy elfoglalják magukat mással, otthon az aszonyra meg ugye nem áll fel... Banánköztársaság 2008

goethe 2008.03.01. 18:39:05

Tipikus tipizálás, amiből nekem egy dolog biztosan lejött: vagy te is buzi vagy, vagy te vagy az asszony, akire nem áll fel...
A másik, hogy soha nem zaklattam senkit, legyen az akár homi, akár más "kirekesztett". Homofób meg nem vagyok, de mivel kurva jól nézek ki, kaptam elég felkérést keringőre, s azt kívánom neked, hogy egyszer egy cigánybuzi küldjön neked csókokat éjjel egykor. Igazság szerint neked semmi humorérzéked nincs flexsnake, elég nyilvánvalóan poénosra vettem a figurát. Nézz több mesét, gondolkodj el, ha te ilyen marha liberális vagy, veled szemben mások is azok? Annyira látszik, hogy te a sanyarú magyar valóságból próbálod megmagyarázni a jelened, de szűklátókörű vagy. És mégegyszer: tőlem vonulgassanak és képzeld nem figyelek oda, de az ember nem tudja kikerülni, mert minden médium róluk szól.

flexsnake · http://flexsnake.blog.hu 2008.03.04. 11:05:59

Nekem meg az jött le hogy homofób vagy :D
Ki sem mentem erre a szarra, egyrészt mert nemérdekel, másrészt mert egyébként is meszzse van ugyhogy mégcsak bele sem futok ilyen dolgokba.Deha itt vonulgatnának nem kezdenék randalirozni meg dobálni a szart.Nem csak én, minden ember aki nem idióta. Én meg kivánom neked hogy telepítsenek ki grönlandra fókákat kergetni, ott nem vonulgatnak a ratyik.
Kurvára nemvagyok liberális.A ti szokásotok skatujázni, ha valaki nem akar nyilvános akasztást az balos komunista, ha nem dobálja a buzikat liberális balos szadeszes meg még fasz se tudja mi.Ebből is látszik hogy értelmi szintetek gyakorlatilag nulla.
Énis poénosra veszem a figurát és elküldelek grönlandra ha nem tetszik.Ne itt verd magad, menj és gyüjts aláírást hogy némely ember szabadságjogait korklátozzák, te leszel az első akit gumiszobába raknak :D

candy · http://wunderbike.postr.hu 2008.03.05. 12:10:58

goethe: ehhehe, te és a szépség : )

Amúgy meg ne vonuljon senki sehova, mert még a végén megbünteti a randőr : )
süti beállítások módosítása