Friss topikok

  • atta65: Mielőtt további sületlenségeket hordanának össze itt néhányan tudatlanságuk okán, jó ha tudják :w... (2014.12.21. 17:02) Fogadjon örökbe turult ön is
  • candy: Nem nagyon nyúlkáltak hozzá. Ha másikat akarsz venni és montit, akkor jobban tudom ajánlani, hogy ... (2011.02.19. 13:23) A zőrület határán
  • andor99: Kedves író / írók! Elnézést a kifejezésért, de ez kurvajó. Nincs is más szó rá. Ezért aztán úgy dö... (2009.11.08. 09:40) Turulmérce, számoljon ön is szélsőséget turulban
  • FreeMan: Ebben az országban minél jobban próbálnak a rasszizmus ellen fellépni, az annál jobban teret hódít... (2009.08.09. 01:04) napi gondolatébresztő a rasszizmus ellen
  • FreeMan: Ez azért lehet, mert a tüntetéseken rengeteg olyan ember vesz részt, aki nem, hogy nem szereti, de... (2009.08.09. 00:50) napi gondolatébresztő xxx

Hanyan vagy?

website counter

Címkék

Propeller

Ez is megVolt

2008.07.07. 15:20 | candy | 58 komment

Címkék: fesztival volt

És igen, sikerült visszaérkezni a csudálatos Volt fesztiválról, mely a fellépők minőségét tekintve kis szigetnek is nevezhető, vagy legalábbis valami hasonló. Sajnos a szervezés, az infrastruktúra és a jegyárak alapján nem kis sziget, hanem teljesértékű sziget minőséget kapott az ember.

Már nulladik nap elkezdődött a kálvária, mikor egyrészt nem tudták megoldani, hogy az emberek folyamatosan jussanak jegyhez, mondjuk déltől, hanem jól estig kellett várni a pénztárak nyitására. Persze ilyenkor lehet mondani, hogy miért utazik le a marha délre, mikor tudja, hogy kapunyitás este hatkor, de a jó megoldás az azért továbbra is az lenne, ha mondjuk déltől már át lehetne venni a jegyet, ezzel megkímélve a látogatókat a torlódástól, a jegyadókat pedig a sok torlódástól. Jah, lehet fizetni kéne nekik arra az időszakra is, de ez van.

Másik kedvenc dolog a már kinyitott pénztárnál történt, mivel az előre váltott Ibusz-os jegyem nem akarták elfogadni, úgyhogy kintszopás még jó sokáig, állítólag informatikai rendszer szopás volt, itt szintén az a hihetetlen, hogy miért nem nézik meg már előtte, mondjuk délben? Volt olyan szó is hallható, hogy majd csak következő nap lesz jegy, de aztán két óra szopatás után végre adtak jegyet, gondolom nem akartak felkelést.

Nulladik nap estére elfogytak a sátorhelyek, onnantól fogva ilyen téren egyre inkább a káosz eluralkodása volt a jellemző, mivel senki nem akart pusztára költözni, ezért késhegyre menő harcok voltak az utolsó napos pontokért. Itt is egy kis odafigyeléssel meg lehetett volna oldani, hogy valahogy bővítik a sátorhelyek számát, vagy nem adnak el annyi jegyet. Mondjuk ez nem vallana a szigetkft-re, akinek az elsődleges profilja a beteges meggazdagodási vágy.

Szóval érdekes egy fesztiválkezdet volt, meglepően sok idegeskedéssel, pedig ugye egy fesztre az ember elsősorban nem idegeskedni menne.

Még meglepően sok durván idegesítő tényező volt a többi napon is, szerencsére azért a társaság kompenzált ezekért a dolgokért. De azért csak beletenném a szart a palacsintába:

Embertelen árak voltak. Ugye egy fesztiválra nagy valószínűséggel főleg diákok mennek, nem pedig a strabag igazgatótanácsa, szóval csöppet sok a 430 forintos dobozos sör, az átlag 6-700 forint környéki töményekről nem is beszélve. Egy közepes adag egytálétel pedig 1000 huf környéke. Legdurvább az ásványví 350huf/fél liter, ami nagyobb mennyiség vásárlása esetén is ugyanannyi, szóval egy bubor naturaqua kemény 4500 huf. Aranyár

Színpadok és előadók terén gondolom bevezették a szigetes modellt, vagyis nem a fesztivál vásárol előadókat, hanem a színpadok. Így lehet, hogy több nagy név kerül a fesztre, mert mindenki ki akar tenni magáért, viszont nem gyengyén ütközik mindenki mindenkivel, illetve nincs olyan nap, ami egészben érdekelne. Tulajdonképpen a színpadok egymással konkurrálnak, így volt olyan nap, ahol senki nem akart lépni, ezért szinte üres volt, illetve volt pár olyan, ahol két nagy, ráadásul közel azonos rajongótáborral rendelkező együttes játszott egyszerre. Ráadásul elég vicces egy beatrice-t exploited előzenekarnak betenni...

A humánum erős hiánya is érzékelhető volt, főleg mikor egy exploiteden elájult kiscsávó fellocsolásához kértem vizet, mire elémraktak egy naturaqát, és mondták, hogy 350 huf lesz. Vicces, hogy a nagy sátrakba semmi sima víz nincs.

Összességében véve egy kellemes kis fesztivál volt, kellemes előadókkal, viszont szarrágó szervezéssel, ki kéne már ezekre is találni valami minőségellenőrző módszert. Kíváncsi leszek Balatone-ra, ami deltafestes, általában az ő fesztjeiken is történik sok nevetséges dolog, de még nem sikerült feltornászniuk magukat a szigetkft szintjére. Remélem nem is sikerül, talán még némi önkritikájuk is marad.

· 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://globalszar.blog.hu/api/trackback/id/tr81557358

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: alternatíva 2008.07.07. 23:21:14

Mindenütt jó, de legjobb Sopron! - VOLT II.Igyekszem majd kicsit tovább árnyalni a főszerkesztő úr által vázolt képet – én ugyanis az elejétől a végéig kint lehetettem a fesztiválon. Kezdjük azzal, hogy sátorhelyet keresni jó móka. Szerdán kora délu…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hoosmarcell 2008.07.07. 19:22:24

a zásványvíz 250 forint volt per palack (0.5l) ami még így is drága, de az igazság kedvéért kiírjuk. A csapolt sör 300/korsó (0.5l) ami sztem simán jó, és anynira szar se volt. A sátorhely az meg télleg furcsa, de hát korán kell menni a jó helyért. A tömény meg dárga, ne vegyél bennt,, inkább csempéssz : - )

Maestro 2008.07.07. 19:39:12

hehe... milyen jó volt egy fesztiválnyi ideig itthon lógatni a tökömet, kiülni a kertbe, esténként sütögetni és fasza behűtött sört inni az ugyancsak behűtött tömény után. Közben meg az a zene szólt amit én akartam. Ütközés, szarrágás nélkül:).

amúgy ez a fesztiválosdi is egy ördögi kör, de hát mo...

KULTIKIRÁLY 2008.07.07. 19:42:09

nem kell ilyen helyekre menni és nincs gond.

doddos 2008.07.07. 19:56:36

A bejáratnál található "ABC"-ben 750 Ft volt egy 1,5 l-es ásványvíz.

Andie 2008.07.07. 19:58:55

Namost akkor mi mennyi 30? :)
Nem ugyanazon a feszten voltatok?

Én sajna nem mentem, de hallom, hogy Cypressnél pl a hangositás olyan szar volt, hogy gyakorlatilag élvezhetetlenné alacsonyodott a szint. Szégyen, B-Real tán nemis fog mostanában jönni hozzánk. Köszi.

ben 2008.07.07. 19:59:27

Az utolsó emberi volt fesztivál, 2004 ben volt szerintem. 2005 ben még visszamentem, ésé csalódtam egy hatalmasat. Lett egy kis Sziget csúcsszuper fellépőkkel, de semmi több.

Itt jegyzem meg , hogy az utolsó fasza sziget 1998-ban volt. Green Day az mint zárófellépő, és az égő nagyszínpad... felejthetetlen és soha utol nem érhető.

Minden fesztivál meghal egyszer, ezen nincs mit csodálkozni, csak szomorú.

2008.07.07. 20:14:24

A tajparaszt biztonsagi orokrol ne is beszeljunk... Osztrakokkal poenkodva mentunk be, es a csavo eleresztett egy "szopd ki anyadat mondatot", majd mikor kerdore vontam, akkor a "mitugraszkiskocsog" volt a reakcio. Ez mar nyugat? Arrol nem is beszelve, hogy szombaton kozelharc volt a sorokert, mert elkepesztoen keves pult volt szerintem... Na mindegy, azert jol ereztem magam :D

Kriptha · http://www.rap.blog.hu 2008.07.07. 20:18:58

A szervezőkről/rendezőkről/hangosításról pedig itt egy nyíltlevél: rap.blog.hu

Nem, nem ingyen reklámot szeretnék a blogomnak, mert azt letojom, egyszerűen csak témába vág...

sandokan 2008.07.07. 20:49:48

Véletlenül nem Budapesten voltál? Akkor te át lettél baszarintva, csak mert a Volt fesztiválon 250 volt az ávíz, a sör meg 300...
Én szombaton voltam majdnem egész nap, és K1B45ZO77 jó volt!

apuska · http://apuska.freeblog.hu 2008.07.07. 20:58:48

Ja, ja, fikázni könnyű, csak azt nem értem, egy kis ital után jól érezni magad, leszarni az apró és idegesítő dolgokat, mitől nehéz. 350 forint volt a Naturaqua, ja, de igya azt, akinek 3 anyja van és drogozik. A dobozos Soproni Szűz pl. 310 Ft volt csak (infó a józan életűek miatt). Az isteni csapolt barna "Fekete Démon" 350 Ft, ami olyan barátságos ár, hogy a frekventált pesti városrészeken ilyen már nincs is sehol! Kaja? Ja. Az qrva drága mindenütt, ráadásul utolsó nap hajnalban már minden el is fogyott, a főtt kukorica árán látszott pl. hogy ami alső két napon csövenként 230 Ft volt, az hétvégére 300 Ft lett! Csóró diákoknak csomagolni kell hát diákcsemegét, becsempészni a töményt, azt kész; a sorokat meg ügyesen kiállni. ;)

Ez viszont olcsó ingyenreklám, egy másik aspektus, élménybeszámoló:
apuska.freeblog.hu/archives/2008/07/07/adatrogzites_wattcsapda_habbal/

Písz. Azért járunk fesztiválra, mert szórakozni még mindig ezeken a helyeken a legjobb!

kámbekk 2008.07.07. 21:03:52

Emberek ! Vegyétek már észre, hogy ez az egész nagy fesztiválosdi nem a ti szórakoztatásotokra megy, hanem a szervezők meggazdagosdáságra. Csak ti mint a barmok akiket géppisztollyal terelnek hordjátok nekik a pénzt talicskán. Ha jó hangulatot akarsz akkor összehívsz néhány havert és jól ézred magad és azt hallgatsz amit akarsz és jó,minőségben. És 350Ft / liter áron bort veszel és nem ásványvizet. Brekk!

johevi 2008.07.07. 21:13:35

A Sziget infrastruktúráját nem kell szidni. Más fesztiválokhoz képest, méretéhez képest teljesen feljavult.

dhrbikes 2008.07.07. 21:18:40

Lehet így is, viszont aki nem lúzer, az visz magával pénzt, és nem a tömeggel próbál bejutni, esetleg van Volt klubkártyája amivel soron kívül cserélheti a jegyét karszalagra, megveszi elővételben a jegyet, hogy ne ott kelljen reménykedni, hogy beér-e a kezdésre. Akár el lehetne olvasni a weboldalukon a jótanácsokat. Na mindegy, én jövőre is megyek, legfeljebb lesznek akik nem, nélkülük is meg fogják rendezni :)

Yendi (törölt) 2008.07.07. 21:24:36

Érdekes módon nekem semmilyen bajom nem volt a szervezéssel. Első napon mentünk.. nem sátraztunk, hanem szálloda. Becsekkolás fél óra, mert sokan voltak, de a zuhany kárpótolt, meg bedodtam 1-2 sörit a hűtőbe. Mentünk fel, talán a buszok jártak csak össze-vissza.. felérünk.. senki nincs a jegypénztárnál a sorban.. beváltjuk karszalagra. Lép oda egy gyerek, hogy segít feltenni.. 1 perc múlva bent voltunk, és mentünk kispálra. Sör: 300, ásványvíz (naturaqua): 250, gyros: 700, szelet pizza: 450. A programokat is jól oldották meg, mert azért a közel azonos stílusok nem ütköztek egymással, és én marhajól éreztem magam. VOLT fesztivál hazaiban a legjobb.

Yendi (törölt) 2008.07.07. 21:41:34

kámbekk: Melyik az a rendezvény, koncert, fesztivál, egyéb színpadi produkció, amit úgy szerveznek, hogy tökmindegy, hogy negatívba jövök e ki, vagy nem?? Ez nem ingyenmajális.. meg belvárosi fesztivál.. se nem ingyencirkusz. Ha meg valaki úgy megy oda, hogy csajozzon/pasizzon, akkor oda nem elég 1-2 haver meg olcsó bor..

Hazaiban egyébként a Szigetet drágának tartom, így nem megyek ki oda.. max ha annyira jó rendezvény van 1 nap.. VOLT fesztivál az inkább reális.. meg Sopronban a városban nem nagyon találkoztam seggfej intoleráns emberekkel.. nem hallom, hogy mekkora a cirkusz a hangerő miatt.. érdekes. Hátránya annyi, hogy messze van.. de kifizetődő..

img 2008.07.07. 22:07:18

Érdekes módon a deltás fesztiválokról sosem hallani ennyi rosszat...talán nem véletlenül. Azt már meg sem említem, hogy oda nem kell csempészni sem. Ollé.

Aki szerint meg jó ezeknek a fesztiváloknak a felhozatala, az szimplán hülye. Persze, ha 10 évvel ezelőtt hozták volna ide ezeket az előadókat, akkor elit lenne, de ma már a Szigetes és Voltos nagynevű előadók többsége erősen kiment a divatból - ha lehet így fogalmazni. Tessék körülnézni Európában, mondjuk elsőként a szomszéd osztrákoknál és mindjárt rájöttök miről is van szó.

img 2008.07.07. 22:13:02

(mielőtt még valaki azzal jön, hogy csóró vagy épp irigy vagyok, közlöm, hogy éppenséggel volt (sajtós) jegyem, csak semmi kedvem nem volt odatolni a pofámat erre a fesztre. pont.)

amúgy nem értem a fesztivál közösségének gőgjét sem. a többi rendezvényről sosem hallani a felvágást, hogy ez a legfaszább, a legjobb, a legszórakoztatóbb, stb., ellenben a Sopronba utazók igen nagy százaléka egy héttel előtte és utána is nem tud mást csinálni, mint különféle portálokon és fórumokon, vagy éppen a trágya iwiwen azt reklámozni, hogy ő bizony OTT lesz.

Charlie 2008.07.07. 22:22:58

Én már megfordultam elég sok fesztiválon, de még egyik sem sikerült ilyen jól, mint az idei VOLT!
Egy óriási baklövésük volt: a Belga koncert helyszíne.
Az árak nyilván nem nevezhetőek "barátinak", de az eladóknak ki kellett termelni a bérleti díjat - ami persze a látottak alapján bőven megvolt, de lássuk be: ez az egész business nem egy szeretetszolgálat, hanem egy profitorientált vállalkozás.
See you!

múvemáccsó 2008.07.07. 22:25:49

cypresst nem lehetett hallani.
pedig jót nyomtak.

nickleeson 2008.07.07. 22:30:58

Szóval Sopron délen van... hmm..akkor én nagyon szar vagyok földrajzból... Amúgy sztem is a volt a legbarátságosabb, leghangulatosabb, és árban is simán a bp-i helyek alatt van

múvemáccsó 2008.07.07. 22:32:24

estére meg a sörcsap mindig felmelegedett, mert sokat csapoltak (????ki érti ezt???) ,ezért inkább adtak egy jó meleg dobozosat.
látszott hogy nem bírják a "tömeget"
egyetlen kaja,ami megérte ott: a szokásos hot-drog
a többi csapnivaló volt és drága is.

a red lounge (volt multi-sátor) meg mindig is nevetséges része volt a fesztiváloknak, olyan ál-sznob hely.(ne aludj el a koncerten!ne ülj a lépcsőre!ne tedd fel a lábad a babzsákra! ne nyisd ki a napernyőt!sáros lábbal nem jöhetsz be!..etc)
Pont egy fesztiválon??? na de kérem....

kiskicsicsiga 2008.07.07. 22:35:50

Hát már neharagudjál, ekkora orbitális baromságokat írni....
Hogy bővítették volna a sátorhelyek számát?Vágják ki a Lővérek fáit????mindig nagy a tömeg,de azért valahogy mégis csak elférnek az emberek.És ne adjanak el annyi jegyet-számolják meg,vonjanak átlagot, és ha már te túl vagy a kvótán, akkor nem engednek be,csak sátornélkül?!Ezt mégis hogy gondotad?Mit szóltál volna?
Az irományodban meglepően sok a szóismétlés...
Nincs olyan nap ami egészében érdekel?Lehet hogy nem pont a te izlésedre,hanem az átlag fesztiválozó izlésére alakítják a fesztivált,hm?

A kaja mindig mindenhol drága,egy sima vidéki strandon se lax jól 300ftból, kicsit kikell mozdulni, elmenni a Várkerre, és zabbantani egy jót.Ott a víz is olcsóbb,meg a sör is.

Geri:dzsííí 2008.07.07. 22:46:31

Kurva jó volt szerintem nem jól láttad! első napon értem oda kb a tankcsapda elejére és koromsötétben találtam sátorhelyet minden fasza volt napi 6000 ftból kijöttem ugy h bebasztam meg néha beszívtam kajakra adta jó csajok jó idő kb 3 koncertet láttam

höhö 2008.07.07. 23:02:27

hi,
vki itt írta a külföldi fesztiválokról h mennyivel jobb a felhozatal...hát így van kiskutyám...4 éve a Bécs meletti fesztiválon a napi jegy 20,000 Ft felett volt, így este a Metallicára csak 14,000-et kértek...persze felépett még a red hátcsili de vazze, napi 20 rongyért...egy kurva sört nem mertem megkérdezni mennyi ...szal lehet vinnyogni meg picsogni de az élvonalbelieknek durván megkérik az árát. amikor a szigeten fellépett az Oasis a fele bevételt elvitte az a nagyképű fasz banda, ráadásul tré volt a koncert.

becsmik 2008.07.07. 23:22:59

Ez mekkora baromság, bár második naptól voltam , de azért néhány észrevétel. A 300-as sör simán kurva jó ár ( legtöbb budapesti késdobálóban ennél már drágább ...) A nekem első nap este verték fel a sátram, simán ok-s helyre, jah kicsit hangos ha 2 kor aludni akar valaki , de ennyi simán belefér. Én is szeretnék 100-os sörárat meg mindent szinte ingyen , de tudomásul kell venni hogy ennyi a minimum 1 ilyen kaliberű fesztiválért. Amúgy meg az egyik legjob ma Mo-on.

rolex 2008.07.07. 23:26:31

Nekem meglehetősen vegyes élményeim voltak. Természetesen egy rendezvény céljai között (a szórakoztatás, kikapcsolódás, stb. biztosítása mellett) a profitszerzés is szerepel. Csak akkor van gáz, ha ez utóbbi a többi rovására megy. Néhol nekem is voltak ilyen érzéseim. Igaz, későn próbáltam szállást felkutatni, de egy nappal a rendezvény előtt nekem ne mondja egy f...sz hotel, közel közel tíz ruppó/éjszakáért nem vehetem ki két napra a szobát, csak háromra, a kollégiumokat pedig (ekkor már) csak négy főre és négy napra...szóval a szállás megoldása a harácsolás netovábbja volt.

A helyi közlekedés dettó. A Tisza-busz nem hogy szauna volt,(ablakot nem lehetett nyitni, és a sofőr megvárta, amíg tele nem lesz), de már-már az embernek valami sokkal durvábbat juttatott eszébe...(gyengébbeknek lásd: 2. vh.). A 12V pedig csúcsidőben óránként vitte a jónépet...röhej...a taxisok tíz perces útért két rugót gomboltak le...hm...

A hangulat min. 2 sör után már élvezhető volt, de a nagy nevek keresztbeszervezése nekem is feltünt...
A fekete soproni sör nekem is izlett 350-ért, de egy szelet hús krumplival és savanyúval 1400-ért márt kevésbé...
Amúgy szerintem a nagyobb koncertek is max. jó közepesen teljesítettek, de ha az ember társasággal és besörözve-borozva fesztiválozott, akkor elment a cucc...

A helyi emberekről én is csak szuperlatívuszokban tudok beszélni, a helyi volános embereket leszámítva, természetesen...

Summa summárum: én most voltam először, de annyira nem győzött meg az egész...
Ja: sátorhelyeket pedig a csomó gaz kiszedésével (lásd Headbangers sátor környékét), illetve a nagyszínpad környékén a traktor- (teherautó-, stb.) barázdák feltöltésével, illetve a gépkocsi-parkolónál lévő üres mező lekaszálásával (a fű min. derékig ért) is lehetne/lehetett volna szerezni...

kicsiAda 2008.07.07. 23:35:16

a sör nem volt drága, csak nagyon kevés helyen árulták. kaja bezzeg volt dögivel, és elég változatos is.
a parkolóba meg majdnem beleragadtunk, mert az árokba vezényeltek

nyomasek_bobo · http://sopron.e-cafe.hu 2008.07.07. 23:41:29

Itt is van pár kép:
sopron.e-cafe.hu/images/user_upload/volt2008/galeria.htm

Amúgy a VOLT-ról szubjektíven: ahhoz képest, hogy a 4 nap alatt 77 ezer ember (ez másfél Sopront jelent) szórakozott önfeledten, szerintem ennyi kényelmetlenség simán bele fért. Persze jobb lett volna több szemetes, tusoló, olcsóbb kaja/pia, de aki akarta, az megoldhatta napközben a városban meg foglalhatott szállást előre (erre még külön honlapot is csináltak). Aki meg mindent ott akar letudni, az fogadja el az árakat is vele együtt. Ferihegyen sem kapsz féláron kávét, ha fapadossal mész, ez nem úgy működik..

Rii 2008.07.07. 23:49:42

Nem igen szoktam írni, reagálni a kommentekre, de néha már szánalmas amiket össze tudtok hordani, fikázni.
szervezés: szerintem jó volt, mindenhol adódnak problémák de itt megoldották.
a hangosítás azokon a koncerteken amin ott voltam egyiknek se volt szar sőt fesztiválhoz és nyilt terephez képest nagyon is jó volt.
szállás hely, mi 0. nap este értünk le, és tömve volt, 1 ora bojongás de találtunk helyet, bár reggel oda tüzött a nap és megfőtünk, de legalább volt ébresztő na meg du árnyék volt. de istenem mégis mit vártok? aki 2. nap érkezik sátoral bérelt zöldgyepes árnyékos helye lesz?! szerintem maximálisan ki volt hazsnálva a terület.
árak? nem voltak vészesek de olcsoak se, aki mozog a pesti éjszakában az tudja hogy sok helyen ettől csak drágábban kap piát(pochinter negyedben volt jó bor 100ft/dcl töl) sör árakat fenteb leirták, kaja drága volt. de az hol nem az, mellesleg kaját lehetett bevinni, nekünk simán beengedték az instant zacskos kajákat, konzerveket 1db/ nap/fő menyiségben és akinek ásványvizre volt szüksége szintén 2 litert beengedtek. ezen felül a zuhanyzokban nem volt rosz a csapviz sem, simán iható volt.
ha már zuhanyzók, ez kicsit alul volt méretezve, simán 2* anyi is lehetett volna mint amenyi volt. Nagy tolongások sorban álások igy elkerülhetőek lettek volna.
Kajára vissza térve, lent sopronban azon tul hogy volt hipermarket és gyalog is fél óra sétával le lehetett jutni sok vendéglő és büfé is volt és szinte mindegyikben rendes főtkaját lehetett kapni 1000ft közeli öszegekért.(ezen kívül sopront érdemes megnézni nagyo szép város, ingyenesen lehetett várost nézni ha jelentkezett az ember, sok muzeumba és kiálitásra fél árakon mehetél be a volt karszalagokkal.)
vén róka vagyok már sok fesztivált megjártam már és meg kell mondjam ár érték arányban az idei volt elég jó volt
és persze lehet itt dobálozni hogy há de külföldön ilyen olyan a felhozatal, csak mint irtátok, külföldön az árak sem anyik amenyik.. ha abbol indulunk ki hogy egy heti jegy 15000ft volt elővételben, amenyiért anno egy green day koncertjegyet épphogy vettem, ezért viszont cserébe kaptam meganyi remek koncertet és egy gyönyörü hetet egy szép városban a barátaimmal.. hát ég és föld.
és persze hogy "meg akarnak gazdagodni" ki ne akarnak, de szerintem ök tesznek is érte valamit. perszel ehet a haverokkal otthon hütöt sört hifiböl bömbölö offspringre is tombolni na de lásuk be, ez olyan mint mikor valaki matchboxokkat guritgat gokártozás helyett. minde 2 jó poén de nem ugyan az. és mindenek megvan az ára..

flash 2008.07.08. 00:11:07

már ne haragudj meg,soha nem fikázok,de tényleg haluban vagy 300 kiló volt a csapolt és 250 volt a víz.piát meg a kerítésnél kell beadni,ez eléggé alap....
aki meg azt mondja,h külföldön mennyivel jobb,az csekkolja már le a jegyárakat. ott 4 nap annyiba kerül,mint nálunk 1 nap....

flash 2008.07.08. 00:12:01

na én is haluzok,pont fordítva a napokkal

Csúfy 2008.07.08. 00:38:54

A sziget tiszteletjeggyel és otthonalvással olcsóbb. A koncert viszont jó volt-

iizi 2008.07.08. 00:42:04

Kb. 99 óta jártam Voltra, mindig is a legjobb fesztiválnak tartottam. A Szigetből már régebben kiábrándultam (az utolsó jó szerintem a 99-es volt), a Volt viszont kb. 2004ig jó volt. Aztán egyszer csak azt vettük észre, hogy mindenhol tucci zene szól és nincs hol bulizni este. Az egész egy kis sziget lett sajnos, idén először le se mentem (és ismerősök visszajelzése alapján ez jó döntés is volt).
Egyébként véleményem szerint az a sztori a fellépőkkel, hogy most már úgy válogatják őket, hogy péntek-szombat este minél több, nem "fesztivál-arcot" vigyenek be a fesztiválra (akik egyébként a helyi diszkókban ütnék el az időt), a többiek úgyis megvették a hetijegyet, le vannak sz*rva. :(

franczi 2008.07.08. 00:42:13

szerintem teljesen jó volt minden, egy-két kisebb problémát leszámítva, ennyi emberre, ennyi belépti díjért mégis mit vártok?
...és hogy leharcolt sztárok? Azért Manu Chao nagy király mindenhol a világon, nézzétek meg a honlapját, végigkoncertezi Európát a nyáron, kétnaponta lép fel e hónapban különböző helyeken
...és nagyon ott volt, ilyen hangulatú koncert nem mostanában volt sztem Mo-on

zsoltike aki eloszor volt fesztivalon es nagyon jol erezte magat 2008.07.08. 00:55:06

Volt velunk egy amerikai srac aki azt mondta, hogy a magyar emberek mennyire pesszimistak, beszelgettem vele es basszatok meg arra jutottam, hogy jobban elnek a magyarok mint az amerikaiak, persze mas az amit a tvben latsz meg mas a valosag....

Szoval ocsem, te, posztiro, latszik az irasodon, hogy kibaszott veled az elet, vagy en nemtudom mi a fasz bajod volt ezzel a fesztivallal, en megkockaztatom, hogy eletem legjobb 4 napja volt, jobb volt mint barmelyik dugas az eletemben (ha a satorban tortenteket nem szamoljuk).

Es akkor most rantsuk le a leplet az igazsagrol, mint ahogy azt elottem joparan megtettek.

Sör:
-fesztivalon korso 300
-fesztivalon doboz 430
-boltban doboz 200
En bent a feszten minden nap 5 korsot ittam meg maximum, de akkor sokat mondok, szoval 1500 Ft basztam el a benti pultoknal, ugyanis ha veszed a fardtsagot es gyalogols 1 km-t akkor tudtal volna venni 200 Ft-ert sört.
Megjegyzem mi egyik nap legyalogoltunk a varosba, utkozben megittunk harom doboz sört amit a boltban vettunk es jol bekurtunk a napon.

Tömény:
-nem iszom mert tonkreteszi a majat, agyat
-az egyik srac hozott egy kis viszkit, az a fesztivalra erve csontra elfogyott
-masik srac 3 liter! gint hozott be asvanyvizes uvegben
-harmadik srac 1 liter palinkat hozott be, amit a boltban, es a rendes uvegeben hozta

Viz:
-aki asvanyizre kolti a penzet partyhelyen annak csak gratulalni tudok az adofizetok neveben.
- igyal csapvizet bazdmeg, volt harom darab masfelliteres asvanyvizespalackunk es azzal jartunk a csapra, ugyanis ivoviz folyt mindegyikbol

Kaja:
- minden nap delutan 1-2 korul lementunk a varosba ahol talaltunk egy ettermet ahol 650! Ft volt a menu, leves meg masodik, es 280 az uveg sör szoval 1000bol megkajaltunk rendesen, es sört is ittunk hozza, es kenyelmesen, kulturalt helyen, nem muanyag talbol.
- vittem 4 db konzervet ebbol 2 fogyott el, na nem azert mert nem szeretem (hidegen is jo egyebkent foleg bebaszva), hanem mert minden nap vettem egy par parasztkolbaszt 5-600 Ftert es azt konnyebben elmajszolgattam pl menetkozben.

Zuhany:
Egyszersem zuhanyoztam, helyette a bodywashba jartunk, amellett hogy poen volt, a sor is kisebb volt:
www.freevlog.hu/video/14032.html
Illetve felsotestet, labat a csapban is meg lehet mosni.

Satrazas:
Tobbiek nulladik napon mentek le es egy percig nem panaszkodtak masnap, hogy de nehez lett volna satorhelyet talalni vagy bejutni vagy jegyet venni...

Koncertek:
Amikor beleptem a VOLT kapujan meg akkor se volt fogalmam arrol hogy kik fognak fellepni, ok offspringet hallottam de azt vegigaludtam, manuchao alatt meg a szerelem koltozott be a satrunkba ;)

Security:
Tuskok persze, mint minden ilyen foglalkozasu ember, de koynorgom, neki ez munkahelyi kotelesseg, a "legysziveskeremszepenkedvesdragabaratom" az lehet nem lenne celravezeto. Egyebkent semmilyen atrocitas nem ert minket se a biztonsagi erok oldalarol se a rendbontok oldalarol, ugyanis utobbiakat nem is lattam egyaltalan.

Vegul a legfontosabb, a tarsasag:
80-90%ban ez hatarozza meg az elmenyt szerintem, szoval elkepzelheto, hogy a spanjaid unalmasak vagy rosszarcok es ezert tudtal fennakadni olyan dolgokon amik raadasul nem is ugy voltak...

Summa:
Kibebaszottulkurvagecijo volt, jovore is ott leszek, illetve erre a nyarra beikaktatok egy Szegedi Ifjusagi Napokat is anyira megtetszett ez a fesztival dolog.

KukacAV 2008.07.08. 00:57:52

Nekem egészen bejött az idei VOLT. Az árak fesztiválosak (értsd: drága minden), de erre számítani lehetett. Azt hittem, a k*rva drága jegy elriasztja majd a tömeget, de nem így történt... :) El sem tudom képzelni, hogyan fér el jövőre esetleg még több ember. Már így is gyakorlatilag csak csoszogva, állandóan hömpölygő tömegben lehetett közlekedni, elfogytak a leülős, csendes zugok.

Ami nagyon nem tetszett, az a nagyszínpad hangosítása (egy falusi iskolai diszkóban meglincselnék az ilyesmiért a dj-t, itt meg pénzt adnak a hangtechnikusnak) és a leírhatatlanul paraszt biztonsági őrök.

A Poncichter negyedből (borozó) nem lehet kivinni üveget, mert balesetveszélyes - ez rendben van. De miért kell annak a kopasz kisköcsögnek egyből hátrarántani azokat, akik nem tudnak a szabályról? Nem megy oda szólni, hanem hátulról megfogja a gyanútlan - távozni készülő - látogató vállát és visszarántja. Két ilyen esetet is láttam, amikor úgy 10 percig a bejáratánál álldogáltunk. Általában is elmondható, hogy agresszív, visszataszító viselkedésű emberek leginkább a biztonsági őrök közül kerültek ki.

Belépéskor ellenőrizni kell a karszalagot, ezt is megértem.
De miért kell rángatni a látogatók kezét úgy, hogy az ember attól fél, hogy végül a kopasz őr szabja el a szalagot?

Ja és a PUF-ot legközelebb még lehetetlenebb időpontban kérném, az idei fél kettes kezdés még mindig nem tántorított el elég sok embert.

Ezeket leszámítva minden tetszett... :)

candy · http://wunderbike.postr.hu 2008.07.08. 01:28:08

Ja és a PUF-ot legközelebb még lehetetlenebb időpontban kérném, az idei fél kettes kezdés még mindig nem tántorított el elég sok embert.

PUF ügyben egyetértek, már csak az kellett volna, ha egy sokol rádióból jött volna a hang, és oda kellett volna hajolni. Amúgy hangosítás az sztem ált szar volt, pl. Exploited-ből sem lehetett sokat hallani.

Amúgy jah, kint is be lehet vásárolni, sőt csempészni is lehet. Ez tény. Viszont nem változtat sokat azon, hogy kevésbé barátságosak az árak. Eddig feszteken nagyrészt lehetett kapni ihatatlan csapoltat, illetve +20hufba pedig iható dobozosat. Most 50% volt a különbség Szerintem a csapolt démon nagyon fos volt, mintha egy lóhúggyal teli nádasból ittam volna a vizet, azért üvegbe lényegesen jobb. Mellesleg ha itt tartunk valószínűleg a globális felmelegedéstől tartva nem üzemeltették teljes hidegfokon a hűtőket, mivel egy csomó dobozos viszont hugymeleg volt.

Megát a fesztivált én is éreztem, illetve ittam is rendesen, persze nagyrészt kint, mivel bent nem volt az az ár, amit meg lehetett volna engedni. Viszont ezek a dolgok még a részegség ködén át is baszták a szemem. Amúgy mellesleg az árak elég dinamikusan változtak, ami vicces volt, hogy még a söröspohár űrtartalma is, volt ahol 4dl volt a korsó....Deltafestre kíváncsi leszek mit alkot balatone-on, legalját most kihagyom, de amúgy azfesztet lesz érdemes tán megnézni, illetve nyíregyen lesz egy punk+hc feszt kőkemény 500hufos beugróval két napra 220hufos sörárral. Jah, és az tavaly nyereséges volt így is : )

Ezek szerint a nagy fesztek basznak el valamit : )

candy · http://wunderbike.postr.hu 2008.07.08. 01:44:22

Amúgy meg én pont a szekusokban csalódtam pozitívan, bár inkalban az a jó, hogy van köztük egy nagyrészt egyetemistákból/főiskolásokból álló réteg amelyik szimpatikus, én például a kinti cigisstandot őrző arccal egész jókat beszélgettem. Mellesleg társaságról szólva írtam is a posztban, hogy ezen dolgok nagy része annyira nem tűnt említésre méltónak köztük. Mindegy, értő olvasás játszik azért...

feribácsi 2008.07.08. 06:54:36

ez a punk+hc feszt nyíregyen nagyon érdekesnek hangzik, elárulnád, hogy mi a neve, vagy hol lehet róla többet megtudni? köszi!

Szandra 2008.07.08. 07:13:19

Már tíz éve fesztiválozom, de ami most Sopronban volt, azt eddig még sosem tapasztaltam. Az árakkal nem volt akkora gond, ez már hosszú évek óta így van, de vannak vicces kaják, amiket csak fesztiválon eszik az ember, és hozzátartozik a hangulathoz.
Zsoltikenek üzenem, hogy értem én, hogy férfiként nem gáz, ha az ember nem zuhanyozik 4 napig, de én nőből vagyok, és asszem ez egy kicsit más....Gondolj csak bele, ha a szerelmed nem zuhanyozik 4 napig....nekem már nem lehetne akkora szerelem h elnézzem..
Nem hiszem, hogy olyan nagy kaland lett volna több zuhanyzó. Minthogy azt se értem, hogy este 10re hogy sikerült, szinte minden wc-nek úgy kinéznie, hogy inkább kifordultam??
És ami a legjobban zavart: a fesztivál közönsége. Sikerült az összes sznob csajszinak/csávónak levonulnia. MINDEN reggel 6kor arra keltünk, hogy elképeztő hangnemben üvöltöztek a sátornál. Hiába szóltunk, hogy csak egy kicsit halkabban, nem hatotta meg őket. És ide sorolnám a minden este hajat vasaló lánykákat a fürdőben, a vanpénzemezértbármitmegtehetek csávókat......
Mintha nem az lenne a fontos, hogy mindenki jól érezze magát, hanem a hogy nézek ki, mit veszek fel, most megmutatom milyen frankó gyerek vagyok.
Na ezek azok a dolgok, amit tényleg zavartak, és ezt még sosem tapasztaltam az elmúlt 10 évebn fesztiválon. Tényleg mini sziget lett a Volt.
Kiváncsi leszek mik lesznek a tapasztalataim Hegyalján.

Murderface 2008.07.08. 07:37:53

A Sziget évek óta szar. A Volt is. Az efott is. A Hegyalja még elmegy, de kurva messze van.
Inkább csehekhez meg szlovákokhoz járok fesztiválozni. A sör olcsó és jó, az árak megfizethetőek. Az emberek pedig kedvesebbek nagy általánosságban.

toxikus 2008.07.08. 07:38:17

Szandra 2008.07.08. 07:13:19
ezér kell hegyaljára járni:) én 1 óra múlva indulok:)

Persze 2008.07.08. 07:56:50

Szerintem a szervezés kezd futószallagossá vállni, és lassan tényleg ahogy nullszaldóból fejlődik nyereségessé, úgy szarják le egyre inkább azokat, akiket pont nem kellene.
Valóban remek fesztivál volt, a szervezésre kicsit jobban figyelhetnének.

no 2008.07.08. 08:06:34

Hogy lehet 10 éve fesztiválozni ? Ezt nem kéne kinőni valamikor ?

nol · http://www.blog.hu 2008.07.08. 08:12:37

Miért, ha jól érzi magát miért ne menjen? Én mondjuk még akkor jártam sokat Szigetre is, amikor még volt ingyen heti jegyem. Így is sokkal többet elköltöttem ott.

candy · http://wunderbike.postr.hu 2008.07.08. 08:28:15

Zuhanyzóknál csak néztünk meg számolgattunk, prospektusban valami 200 darab volt írva, összeszámolva valami 50-60 közti eredmény jött ki, ezért nem is nagyon lehetett csak délután zuhanyozni, de akkor is egy fél nap volt. Mondjuk a hivatalosan klubkártyásoknak fenntartott prérin volt egy, ahol nem voltak annyian, de azon a helyen mondjuk mad max is elpusztult volna napszúrásban rövid idő alatt...Wc szempontból szó szerint szar volt a helyzet, sok emberre kevés wc, főleg konténeresekből volt kevés, amik pedig még azért kulturált teret engedtek annak, mit ki kellett engedni.

Az ilyen unicum fos partyizéről és barátairól sok szót nem érdemes vesztegetni, télleg nincs sok értelmük, ami féregnépség annál tobzódott külön megérne egy misét. Mondjuk ha Balaton 'szintetika' sound-on lett volna még megérteném, de egy alternatív/underground feszten nem biztos, hogy van keresnivalója.

Malachi 2008.07.08. 08:31:01

Fesztiválozni jó, miért kéne abból kinőni? Hiszen olyan, amilyenné magadnak teszed. 12 éve még az irgalmatlan lerészegedések és egész hetes baromkodás volt a cél, mostanában meg összegyűlünk néhány cimborával, és megnézzük a jobb koncerteket napijegyes módon. Mert minden évben akad itt-ott 1-2. Nekem megéri.

hulyemagyar 2008.07.08. 08:34:26

1 napot voltam, jól éreztem magam, fasza koncerteket láttam és hallottam.

dóri 2008.07.08. 08:59:42

nekem az nem tetszett, hogy a hooligans úgy harangozták be, hogy meglepetés zenekar. goran bregovic helyett, mint meglepetés? röhej....

candy · http://wunderbike.postr.hu 2008.07.08. 09:03:23

Elég negatív meglepetés lehetett...az lett volna a pozitív, ha a színpadon főbe is lövik őket...

maffiavelli 2008.07.08. 09:31:08

Menj jövőre Érdre, az Első Fesztiválra, ott a jegyárak is emberségesek, és a zenekarok is profinodateszik magukat. :)

zsoltike aki eloszor volt fesztivalon es nagyon jol erezte magat 2008.07.08. 09:34:44

Szandra, igazad van, nem gondoltam bele, hogy lanyoknak ez a tisztalkodas dolog igy gazabb. A tobbivel teljes mertekben egyetertek, mondjuk nemtudom regen milyen volt, de tenyleg volt egyket köcsög, nalunk is a szomszed satorban az utca tuloldalan reggel nyolckor orditott a helyimenöcsavo, en nem szoltam neki mert sejtettem, hogy felesleges...

A budikrol meg annyit, hogy este tenyleg lehetetlen volt nagydolgozni, de ha reggel idoben 9-10 fele felkelsz (nekunk sikerult, lasd a fenti kiabalos gyereket) akkor siman tiszta a tojtoj, mert akkor szippantottak/mostak ki, majdhogynem ra is lehet ulni az ulokere.

Bregovic vs hooligensen en nem tudtam, hogy mosolyogjak e vagy sirjak, de inkabb berugtam :P

De ezek (szamomra) olyan dolgok, hogy nem szamitanak annyira jol ereztem magam osszesegeben.

maffiavelli 2008.07.08. 09:38:03

Ha valaki nem hallott volna róla :)
Idén június közepén volt az első Első Fesztivál, Érden, három nap, Kispál, Neo, Hooligans, HS7, Sub Bass, Belga, Ladánybene, Suhancos, Jazzékiel, Moog, és még vagy 15 zenekar, kurva jó hangosítás, elfogadható pia és kaja árak, sátorozni sajnos nem lehetett, de állítólag jövőre azt is lehet majd.

KiA 2008.07.08. 09:46:02

Sátorhelyet tényleg alig lehetett találni, én csütörtökön dél körül értem le, 4kor hazatelefonáltam, hogy nem biztos, hogy érdemes elindulni, mert lehet hogy állva alszunk.
Egyébként próbálták bővíteni, csak elég furcsán, a dágványba nem lehet sátrat verni, akkor sem, ha körbe van kerítve. Plusz elbontottak egy kerítést, amihez sátrak voltak rögzítve (a kemping közepén, nem volt túl sok értelme). Szerencse, hogy a miénk odébb volt, jó kis ordítozást rendeztem volna...

A WC-zuhanyzó helyzet tényleg szar volt, mondjuk mi szerencsésn találtunk használható klotyót, valahogy mindig elfogadhatóan nézett ki, pedig elég frekventált helyen volt.

Csomó jó dolog is volt, a 300-as sör sztem olcsó, mi mind bőven fölé saccoltunk és iható is volt...
És remek idő volt, évek óta nem sikerült ilyen fesztivál-időt kifognunk :)

atleta.hu · http://www.atleta.hu 2008.07.08. 11:22:45

Iden nem voltam, de amik miatt panaszkodsz azok szinte allando problemak a legtobb fesztivalon. Egy modon tudsz valtoztatni, ha jovore nem mesz. Az arak miatt ugralni ertelmetlen, uzleti vallalkozas, a piacrol el, amig van aki megfizesse, addig hulye lesz nem emelni. Ha szar a szolgaltatas (nincs satorhely, buno a biztonsagi) akkor persze annal inkabb lehet pattogni minel tpbbet fizetsz.

A 600Ft-os feles arban az atlag alja a pesti szorakozohelyeken (rom kocsmak, chachacha), nem meglepo, hogy a feszten is annyi. Raadsul ahova belepot fizetsz ott egyfajta forditott logika alapjan dragabb szokott lenni, mint ahova nem (ha mar bejottel, kifizetted a belepot akkor elkotelezted magad es ugyis fogyasztani fogsz).

Az eleg nagy tevedes szerintem, hogy a fesztekre foleg diakok jarnanak. Lehet, hogy a VOLTon meg igy van, a szigeten mar regen nincs. Es ennek a fo oka az, hogy a szervezok nem ezt akarjak. Persze nem a nagyvallalatok igazgatoi, de mondjuk az a kozepreteg, akik egyetemista korukban is jartak, es a keresetbol azert lenyegesen konnyebben megvasaroljak ezen az aron az italt, mint az egyetemistak jo resze. A fesztival szervezo meg - ahogy mar irtam - hulye lenne nem tobb penzt beszedni ugyanazert a szolgaltatasert. Egyszeruen az arak emelesevel at lehet allitani a kozonseget. Szerintem ez a szigeten (ahova 93 ota jarok) eleg jol megfigyelheto volt. Az elejen, amikor mi is diakkent voltunk kint sokkal tobb volt a diak (Diaksziget ;) ), most meg mar messze nem. Ugy is lehet ertelmezni, hogy gyakorlatilag ugyanazt a kozonseget probaljak megtartani, ami az elso par evben kialakult: akik diakkent opdaszoktak 5-8 ev alatt azok most megkapjak ugyanazt kicsit szibesebben, nyomorgosabban 10x-es aron (de ugyanugy ki tudjak fizetni, mint diakkent). A harmadik fazis meg az, hogy atallnak a kulfoldiekre, akiktol megtobb penzt lehet beszedni, mert nekik meg mindig viszonylag olcso.

A diakoknak meg maradnak a kisebb fesztek, mint pl. az EFOTT.

dóri 2008.07.08. 12:02:14

candy: ennyire nem vagyok vérszomjas :) de nagyon dühített. főleg azért, mert nem nagyon reklámozták, hogy műsorváltozás lesz... bár lehet, h én voltam bamba :)

a többi rendben volt :)

candy · http://wunderbike.postr.hu 2008.07.08. 14:13:50

Én azért örülnék, ha kipusztulna...Amúgy szigetre pl. ezért nem járok már, mert az árak a legkevésbé sem nevezhetőek barátságosnak. Legutolsón amin voltam, talán 2005-ben beszélgettünk finnekkel, illetve németekkel, és ők is már panaszkodtak az árakra. Mondjuk szerintem az a franciainvázió sztem sok embernek nem jó, mondjuk a szervező gondolom örülnek neki.

Mellesleg a budapesti árakkal sem vagyok kibékülve, sztem alapból irreális, mikor egy hely többszáz %-os haszonkulccsal megy, az meg vicces, hogy ilyenkor is látogatják. Másik érdekes, hogy pesten minél lepukkantabb egy kocsma, annál drágább...
süti beállítások módosítása